Partizan već zna protivnike u 3. kolu kvalifikacija Lige Evrope ako Zvezda osvoji titulu

19.05.2022

08:54

0

Autor: 24sedam

Crno-beli samo čudom mogu do titule i bega od veoma jakih rivala

Partizan već zna protivnike u 3. kolu kvalifikacija Lige Evrope ako Zvezda osvoji titulu
fkpart-vosa-184 - Copyright MN Press

Partizan će u slučaju osvajanja drugog mesta u Superligi početi svoje kvalifikacije u Ligi Evrope od trećeg kola, a već je i moguće početi sa skautiranjem budućih protivnika.

Već sada se zna da su potencijalni rivali crno-belih poraženi iz mečeva 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona gde su povlašćene ekipe Dinamo Kijev i Midtjiland, a nepovlašćene APOEL i Fenerbahče. Osim danske ekipe, koja je prošle jeseni igrala u grupi sa Crvenom zvezdom, ostale ekipe su u protekloj deceniji i po bili rivali crno-belima i naš klub ne može da se pohvali dobrim rezultatima u tim mečevima.

Dinamo i Midtjiland su povlašćeni i na žrebu će dobiti Fener ili APOEL, a dve poražene ekipe iz ovog dvomeča igraće  sa Partizanom za ulazak u plej-of LE. Pobednik ide u plej-of za prolaz u grupnu fazu Ligu Evrope, a u rukama ima siguran plasman u Ligu konferencija.

Protiv turske ekipe igrali su treće kolo kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona u sezoni 2008/09. U Beogradu je meč završen 2:2, dok su Turci kod kuće bili bolji sa 2:1.

Sledeće leto, opet predvođeni Slavišom Jokanovićem kao protiv Fenebahčea, crno-beli su ispali u kvalifikacijama za Ligu šampiona od kiparskog Apoela - 2:0 u Nikoziji za KIprane i 1:0 u Beogradu za crno-bele.

Susret sa Kijevljanima završen je sa dva poraza 2:3 u Beograd i 4:1 u ukrajinskoj prestonici, ali oni nisu boleli previše jer se Partizan te zime plasirao u nokaut rundu Lige Evrope sa trenerom Miroslavom Đukićem na klupi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike