Ajntraht je osvojio Ligu Evrope! Evo šta to znači za srpski fudbal odnosno Zvezdu i Partizan!

18.05.2022

22:39

0

Autor: 24sedam

Nemački tim slavio posle penala i obezbedio sebi Ligu šampiona

Ajntraht je osvojio Ligu Evrope! Evo šta to znači za srpski fudbal odnosno Zvezdu i Partizan!
Tan2022-5-19_051753_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Posle 1:1, nakon 120 minuta, a zatim i izvođenja penala u finalu Lige Evrope uspešniji je bio Ajntraht. Nemački tim je tako sprečio Glazgov Rendžers da osvoji jedan evropski trofej posle 50 godina čekanja. I moraće da i dalje čekaju, dok  je ekipa iz Frankfurta prekinula "post" dug 42 godine, kada je reč o evropskom uspehu. Takođe, na ovaj načim tim Filipa Kostića je obezbedio i Ligu šampiona naredne sezone.

Ishod finala u Sevilji uticaće i na srpski fudbal, tačnije na put vicešampiona. Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan se bore za dva trofeja, u Superligi i Kupu Srbije, pošto će 26. maja igrati u finalu.

U ovom trenutku veća je verovatnoća da ekipa Aleksandra Stanojevića sezonu u Superligi završi na drugom mestu, pošto se u nedelju igra poslednje kolo. Crvena zvezda ima dva boda prednosti u odnosu na crno-bele koji će ugostiti Radnički iz Niša.

Pošto je Ajntraht slavio, ako bi Partizan ostao drugi, startovao bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i ukoliko prođe u plej-of ne bi bio nosilac.

A da je Rendžers uzeo trofej, scenario bi bio mnogo povoljniji. Tada bi osvajaču Kupa Srbije ili vicešampionu bio garantovan start iz poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i status nosioca.

Ali se to ipak nije dogodilo.

Kada je reč o Zvezdi, u slučaju odbrane titule, krenula bi od trećeg kola kvalifikacija u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike