Kada će naši NBA asovi na teren? U igri su dve opcije

31.10.2020

08:18 >> 08:50

0

Autor: D. B.

Pregovri unije igrača i lige i dalje traju

Kada će naši NBA asovi na teren? U igri su dve opcije
Copyright MN Press

Pregovori o početku sledeće sezone u NBA ligi i dalje su u toku.

Za sada liga i predstavnici igrača okupljeni u udruženju NBPA nisu postigli dogovor da li će sezona početi 22. decembra kako bi želeli svi u ligi.

Igrači su na stanovištvu da bi želeli da sezona počne u januaru, dok NBA želi po svaku cenu da izbegne poklapanje završnice sezone 2020/21 sa Olimpijskim igrama. Zbog toga je, za sada, predložena i skraćena sezona u kojoj bi bilo odigrana 72 meča u ligaškog delu sa početkom lige 22. decembra. Na taj način plej-of u NBA bi bio završen pre početka turnira u Tokiju.

Pročitajte još: Antonić za 24sedam otkrio na koje sve košarkaše Srbija ne može da računa

U NBA su spremili i rezervni plan ukoliko igrači ostanu pri stavu da žele da počnu ligu sredinom januara – sezonu od 50 utakmica u ligaškom delu.

– Ili ćemo početi 18. januara, na šta je mnogo igrača spremno, ili ćemo startovati 22. decembra. Velika je razlika u prihodima i kako da konačno vratimo onu tamo sezonu u tradicionalne termine u septembru i oktobru – rekao je potpredsednik NBPA Malkom Brogon.

A dok ne stigne odluka Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, Boban Marjanović i Alen Smajlagić čekaju… A videćemo da li će im se neko pridružti pošto nas uskoro očekuje i NBA draft.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike