Antonić za 24sedam otkrio na koje sve košarkaše Srbija ne može da računa

24.10.2020

11:53 >> 13:32

0

Autor: Milan Nastić

Orlovi desetkovani za Finsku

Antonić za 24sedam otkrio na koje sve košarkaše Srbija ne može da računa
Copyright MN Press

Vest da bi NBA mogao da počne sezonu 22. decembra, i da bi bilo odigrano samo 72 utakmice, sigurno je obradovalo sve ljubitelje košarke u Srbiji.

Svi veruju, da bi selektor Igor Kokoškov imao na raspolaganju sve najbolje igrače za kvalifikacija za Olimpijske igre, što je do nedavano izgledalo gotovo nemoguća misija. Njegov pomoćnik Jovica Antonić u razgovoru za 24sedam istakao da je to izuzetno lepa vest, ali da je treba prihvatiti sa dozom rezerve, jer situacija u svetu se menja iz dana u dan.

Naravno da smo srećni zbog mogućnosti da NBA krene ranije i da bude odigrano manje utakmica. Nama to mnogo znači, ali i ostalim selekcijama koji imaju dosta igrača u Americi. Ali, znate i sami da živimo u vremenu gde ništa ne može da se planira i vesti se menjaju iz dana u dan. Tako da i ovu treba uzeti sa dozom rezerve – rekao je Antonić za 24sedam.

On smatra da bi Olimpijske igre izgubile smisao kada na njoj ne bi učestvovali najbolji sportisti na svetu.

– Uvek sam isticao da na Olimpijskim igrama, kao najvećoj sportskoj smotri na svetu treba da učestvuju najbolji kako sportisti, tako i košarkaši. Sve ostalo bi izgubilo smisao. Mnogo bi nam značilo kada bismo mi mogli da računamo na NBA košaraške. To nije samo dobra stvar za nas, nego i za ostale zemlje. Možete da zamislite kako bi to onda bilo kvalitetno takmičenje.

Najjača košarkaška liga na svetu NBA, mogla bi na iznenađenje svih da startuje već u decembru. Tu informaciju je prosledio novinar ESPN Adrian Vojnarovski, koji je inače izuzetan upoznat se dešavanjima u NBA.

Ali, ako je to dobra, onda mora da usledi i neka loša vest. Nju od Antonića saznajemo kada počinje da priča o “prozorima” koji počinju krajem novembra, napominjuću da definitivno neće moći da se računa na košarkaše iz NBA i Evrolige.

– Znate u kakvoj se teškoj situaciji nalazimo, mnogo problema imamo oko toga. Definitivno nećemo moći da računamo na košarkaše iz NBA, Evrolige, a postoji i mogućnost iz Evrokupa. Videćemo kako ćemo se skupiti, kako sada stvari stoje, biće dosta komplikacije. Kad se na to doda da se i nedavno Jaramaz povredio, i da se još svašta može dogoditi do tih prozora. Videćemo, dosta nepoznanica ima u ovom trenutku Ali, opet ponavljam, ni ti prozori nisu sigurni, jer vidite da se pola Evrope zatvara, tako da stvarno ne znam šta će se dešavati u narednom periodu – poručio je Antonić.

Pomoćnik Igora Kokoškova, ipak i pored svega smatra da košarka mora da se igra i da život mora da se nastavi.

– Ne sme da stane, niti život, niti košarka. Moramo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima i da se trudimo da živimo nekako normalno. Naravno, to nije lako, ali drugačijeg rešenja nema. Košarka je dosta pogođena ovom situacijom, kao i drugi sportovi, ali moramo da idemo napred – zaključio je Antonić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike