Joj-ić! Onaj derbi koji pamte svi navijači Partizana i Crvene zvezde! (VIDEO)

18.05.2022

08:44

0

Autor: 24sedam

Prošlo je devet godina od jednog od uzbudljivijih susreta večitih rivala

Joj-ić! Onaj derbi koji pamte svi navijači Partizana i Crvene zvezde! (VIDEO)
20130518mmJojic04 - Copyright MN Press

Bio je 18. maj 2013. godine kada su na stadionu Partizana koplja ukrstili večiti rivali.

Bio je to po svemu derbi pun tenzija. Utakmica koja je donela mnogo toga. I fudbalskog i nefudbalskog.

Lomilo se prvenstvo te večeri u Humskoj. Partizanu je pobeda značila titulu, Crvenoj zvezdi ostanak u borbi za istu. Zbog toga je na terenu sve gorelo.

A napeto je bilo i pre utakmice. Najpre su pristalice crveno-belih kamenovale autobus sa igračima domaćina, a onda je došlo i do sukoba sa pristalicama crno-belih. Letele su kamenice i flaše, ali je policija uspela da uspostavi mir nakon manje tuče na stadionu.

Minut po minut vreme je teklo, videli smo šanse Filipa Kasalice s jedne i tada mladog i talentovanog Aleksandra Mitrovića s druge strane. Ali nijednom od njih dvojice nije bilo suđeno da se upiše u strelce.

 

 

Delovalo je da zapravo to nikome neće poći "za nogom" sve do 89. minuta i slobodnog udarca o kom se i danas priča. Posebno među navijačima Partizana.

Namestio je loptu mladi Miloš Jojić (21) na oko 18 metara od gola Bobana Bajkovića. Nanišanio, opalio, pogodio prečku, a lopta se od golmana Crvene zvezde odbila u mrežu. Za delirijum i muk na tribinama u zavisnosti kojim bojama su bile obojene. I za titulu.

Zanimljivo je da u redovima Crvene zvezde danas nema nijednog igrača koji je tada istrčao na teren, dok su za Partizan igrali i sadašnji članovi kluba - Miloš Jojić, Lazar Marković, Aleksandar Miljković i Milan Smiljanić.

Bio je to jedan od onih derbija koji se pamte bez obzira na navijačku pripadnost. Jednostavno je bio takav da ga se svi sećaju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike