Gradonačelnica Amsterdama zabranila slavlje titule u centru, a onda je usledila osveta "ajaksovaca" (VIDEO)

11.05.2022

12:16

0

Autor: 24sedam

Navijači pronašli način da uzvrate vlastima grada

Gradonačelnica Amsterdama zabranila slavlje titule u centru, a onda je usledila osveta "ajaksovaca" (VIDEO)
ajaks1 - Copyright Printscreen/YouTube

Pobeda Ajaksa u pretposlednjem kolu šampionata doneće "kopljanicima" novu titulu prvaka Holandije, a gradu Amsterdamu bezbroj problema sa hiljadama navijača na gradskim trgovima i ulicama.

Očekuje se da će ovo slavlje biti veliko, jer se zbog "korona" protokola nije slavilo prethodne godine, dok u prvoj godini (2019/2020) virusa prekinuti šampionat nije ni dobio epilog i svog prvaka.

Ipak, gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema usprotivila se želji navijača da večeras ako pobede Herenven izađu masovno na proslavu, ali njena zabrana nije preterano uznemirila drugu stranu.

 

 

U gradu se uveliko slavi, a velike grupe pristalica Ajaksa defiluje ispred kuće gradonačelnice i uzvikuje parole protiv njene vlasti. Tako je bilo i juče kada su navijači po prvi put krenuli da opsedaju dom gradonačelnice.

Dva kola pre kraja prvenstva Ajaks vodi sa četiri boda više ispred PSV Ajnhovena i večeras u 20.00 dočekuje Herenven u svojoj "Johan Krojf areni". Ako propuste ovu šansu sledeća je protiv Vitesea u nedelju, ali to ne bi bio lep način da se publika oprosti od Erika Ten haga koji preuzima Mančester junajted od sledeće sezone.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike