Madrid uliva nadu: Biće to onaj stari Nole, koji melje protivnike, sledi Rim, omiljeni turnir Srbina!

09.05.2022

08:02

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta sve više pokazuje formu od prošle godine, a glavni cilj je odbrana titule na Rolan Garosu

Madrid uliva nadu: Biće to onaj stari Nole, koji melje protivnike, sledi Rim, omiljeni turnir Srbina!
Tan2022-5-7_182941755_0 - Copyright tanjug/AP Photo/Manu Fernandez/

Masters u Madridu je pokazao da ponovo gledamo onog starog Novaka Đokovića, iako nije uspeo da podigne pehar u prestonici Španije.

Definitivno njegova forma ide uzlaznom putanjom, a to se najbolje moglo videti u polufinalnom duelu protiv Karlosa Alkaraza, koji je izgubio, ali raduje njegova igra i nema dileme da će do početka Rolan Garosa biti spreman, odnosno biti ozbiljan kandidat za odbranu titule u Parizu.

Posle svega što se dešavalo prvom reketu sveta, od Australije gde je završio u zatvoru, pa do američke turneje, gde mu je bilo zabranjeno da nastupa, čini se da sve polako dolazi na svoje.

Gledajući Masters u Madridu, definitivno je digao formu u odnosu na Monte Karlo od pre nekih mesec dana kada je već na startu turnira poražen, pa Beograda i Srbija open, gde je iz meča u meč igrao sve bolji, ali je poklekao u finalu gde je od njega bio Andrej Rubljov. 

MN Press
 

Onda, dolazi Madrid i svi su sa nestrpljenjem očekivali kako će prvi reket sveta izgledati na ovom turniru, koji je skupio sve najbolje što u ovom trenutku ima svetski tenis.

Definitivno, prvi reket sveta je najbolje mečeve od početka godine odigrao je upravo u glavnom gradu Španije.

Mogli smo da vidimo jednog Novaka koji je dosta ličio na onog starog, a to se najbolje moglo videti u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza gde je viđena jedna velika borba.

I pre tog duela, videlo se da prvi reket sveta izgleda dobro na terenu, bez većih problema savladao je Monfisa, Mari je predao, onda je kroz njegovu mašinu prošao i Hurkač.  

Bez obzira što je Đoković izgubio meč protiv Alkaraza posle tri seta, Noletova igra ohrabruje i u većem delu tog meča mogao se videti onaj stari Đoković, koji je šetao protivnika sa jedne na drugu strane terena.

Ipak, u odlučujućem taj-brejku, više koncentracije je imao talentovani Španac.

To je sada prošlost, i Đoković se već okrenuo Rimu i njegovom omiljenom Mastersu u prestonici Italije koji je počeo.

Slobodno se može reći da će za srpskog tenisera to biti poslednja provera, pred najvažniji turnir na šljaci, a to je Rolan Garos.

Prva prepreka u Rimu biće mu Rus Karacev, nezgodan protivnik, ali ako prvi reket sveta bude pokazao igre kao u Madridu, ne bi trebalo da se postavlja pitanje pobednika na čuvenim terenima Foro Italika.

Sigurno je da neće biti Đokoviću lako u Rimu, ali ono što smo prvo videli u Beogradu, pa u Madridu raduje i uliva nadu da Novak na predstojeća dva turnira na šljaci može biti onaj stari. 

Istovremeno, i poslednja provera pred Rolan Garos, koji startuje za dve nedelje u glavnom gradu Francuske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike