U Srbiji po 6 meseci nema plate, igrači nemaju za kiriju, u Hrvatskoj toga nema: Srbin iz Dinama uporedio dve lige

07.05.2022

09:11

1

U HNL se bori za titulu, liga je mnogo napredovala od kad je u Hrvatskoj

U Srbiji po 6 meseci nema plate, igrači nemaju za kiriju, u Hrvatskoj toga nema: Srbin iz Dinama uporedio dve lige
komnen - Copyright Printscreen/YouTube/Podcast Inkubator

Srpski fudbaler Komnen Andrić bori se trenutno za titulu u Hrvatskoj sa Dinamom Zagreb. U ludoj završnici HNL se za trofej bore sa Hajdukom i Osijekom.

Iako je finiš sezone, Andrić je našao vremena da gostuje u Podcast inkubatoru, gde je pričao o HNL-u, ali i razlikama u prvenstvu Srbije i Hrvatske. Povod za to je bio kvalitet tamošnjeg prvenstva, sa samo 10 klubova, sređenim terenima i dobrom platežnom moći

- Iskren da budem, nisam čuo da ima kašnjenja plate, a to stvarno utiče na igrače. Kada sam igrao u Srbiji, kada su kasnile plate po pet-šest meseci, dobiješ platu na svaka tri-četiri meseca. Pa bio sam srećniji nego... Što nije dobro, ali bio sam srećan kad dobijem platu. Sada nema problema sa tim. Živeo sam tada sa igračima koji nisu imali za kiriju i teško je to. Kada igrač ne može da se usredsredi samo na fudbal i da se fokusira samo na tu izvedbu, onda je jako teško, onda ne pomažu ni psiholozi – rekao je Andrić.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda je u Hrvatskoj zaigrao prvo za Inter Zaprešić, bio je na pozajmicama, ali je sada standardan u Dinamu. Ne samo što je ocenio da je u Hrvatskoj bolja atmosfera za igrače, nego je i primetan napredak u ovih skoro pet godina koliko je tamo.

- Tada je funkcionisalo sve po principu da kad igraš protiv Hajduka, Dinama i Rijeke, samo si se plašio da li ćeš da primiš tri, pet ili sedam. Izgubiš 2:0 i to je odlično. Sada se sve to promenilo. Sređeni su tereni, svi tereni, dovedeno je mnogo stranaca, platežna moć je veća. Liga je mnogo napredovala. Ne postoji sada osećaj da izađemo na teren pa ćemo ekipama iz donjeg dela tabele da damo tri komada. Svaka sledeća utakmica je najvažnija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike