Fudbaleri ogorčeni, angažovaće advokate! Oštar odgovor Superligaša na optužbe o nameštanju utakmice!

26.04.2022

04:36

0

Autor: 24sedam

FK Novi Pazar održao sastanke i podržao petoricu osumnjičenih igrača

Fudbaleri ogorčeni, angažovaće advokate! Oštar odgovor Superligaša na optužbe o nameštanju utakmice!
20220306mmVujana02 - Copyright MN Press

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obeležila je kao sumnjivu utakmicu između Radnika i Novog Pazara (2:0), jer je specijalizovana služba za praćenje klađenja primetila veliki broj enormnih uplata na pobedu domaćeg tima.

Navodno je za nameštanje poraza osumnjičeno pet fudbalera Novog Pazara, pa je ovaj klub reagovao saopštenjem.

- Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u nameštaju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara, odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici. Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopšte igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje - stoji u saopštenju koje je objavio FK Novi Pazar.

 

 

Iz redova ovog Superligaša stigla je i konstatacija da se radi o časnim momcima, te da možda iza svega stoje neki drugi razlozi:

- Upravni odbor FK Novi Pazar će insistirati na utvrđivanju svih činjenica jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Superlige. Uprava Novog Pazara je obezbedila sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Te premije nikada nisu bile veće u istoriji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike