Dostignuće Liverpula za istoriju! Klopov tim će odigrati sve moguće utakmice u sezoni!

04.05.2022

16:58

0

Autor: 24sedam

Crveni su osvojili Liga kup, a u Ligi šampiona i FA kupu obezbedili finale

Dostignuće Liverpula za istoriju! Klopov tim će odigrati sve moguće utakmice u sezoni!
Tan2022-5-3_223057272_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Odigrali su fudbaleri Liverpula u utorak uveče još jednu utakmicu o kojima se priča. Posle očajnog prvog poluvremena (0:2) pregazili su Viljareal u nastavku i sa 3:2 ostvarili trijumf vredan plasmana u finale Lige šampiona.

Ali ovaj meč imao je još jednu dimenziju. Još jednu vrednost i kuriozitet. "Crveni" su ovim plasmanom u finale LŠ ispisali istoriju! Oni će ove sezone odigrati sve moguće utakmice u takmičenjima u kojima su učestvovali.

U februaru je četa Jirgena Klopa savladala Čelsi u finalu Liga kupa sa 11:10 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, za 10 dana čeka ih i finale FA kupa sa istim rivalom. Borbu za trofej u Ligi šampiona vodiće 28. maja, a u Premijer ligi ih čeka bitka sa Mančester sitijem za titulu.

Govoreći kroz brojke Liverpul je u ovoj sezoni odigrao (odigraće) 13 utakmica u Ligi šampiona, po šest u Liga i FA kupu, a u nacionalnom prvenstvu svih 38. Ukupno 63 ili, kao što rekosmo, sve moguće utakmice u jednoj sezoni.

Sve je počelo trijumfom nad Noričom od 3:0 u prvom kolu Premijer lige 14. avgusta. Od toga dana, a do finala Lige šampiona proći će 291 dan, a Klopova četa odigraće 63 utakmice!

To znači da su fudbaleri kluba sa Enfilda igrali po jedan meč na svakih četiri i po dana. Zaista impresivno ostvarenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike