Zvezda već zna koga je otpisala? Finiš borbe za titule, a crveno-beli ne računaju na beka i strance!

02.05.2022

13:10

0

Letnji prelazni rok na Marakani biće naročito interesantan

Zvezda već zna koga je otpisala? Finiš borbe za titule, a crveno-beli ne računaju na beka i strance!
cz-cuka-112 - Copyright MN Press

Domaća fudbalska sezona ušla je u poslednji mesec, a Crvena zvezda je glavni konkurent za oba trofeja. U Superligi, crveno-beli imaju dva boda prednosti nad beorgadskim, večitim rivalom, Partizanom, dok u polufinalu Kupa Srbije igraju sa Novim Pazarom.

Međutim, kako se bliži kraj sezone, tako je i vreme za sabiranje utisaka, te uspostavljanje računa. Ko će od aktuelnih igrača nastaviti putovanje sa crveno-belima i nakon leta, a na čije obeštećenje se računa u klubu.

Već sada je moguće videti na koga Dejan Stanković nije računao tokom sezone, pa je teško očekivati da će se bilo šta promeniti u narednih nekoliko utakmica ili tokom letnjeg prelaznog roka. 

Legenda Zvezde, tokom plej-ofa Superlige forsirao je istih 11 startera, a koristio je još četvoricu. I oni su doneli uspeh ekipi.

Na golu je siguran bio kapiten Borjan, odbrambeni igrači Pičini, Gajić, Pankov, Eraković, Dragović i Rodić, vezni igrači Srnić, Sanogo, Kanga, Ivanić i Katai, odnosno napadači Ben, Pavkov i Ohi. Priliku sa klupe, u trenucima kada je već sve bilo rešeno, dobijali su još Krstičić, Motika i Stanković.

Jasno je kome Stanković veruje, a jasno je i da neki igrači neće dobiti minutažu do kraja ove sezone, pa su Andrija Radulović, Andrej Đurić i Nikola Stanković prekomandovani u omladince.

Ali, pored mladih i talentovanih igrača, mnogo veću pažnju privlače skupa pojačanje koja su tokom proleća ili na klupi, ili na tribinama.

Već ranije je bilo jasno da se na Marka Gobeljića ne računa, te da je Milan Gajić bio sigurniji izbor pored pojačanja Kristijana Pičinija. Gobeljiću na kraju sezone ističe ugovor, pa se očekuje da nakon pet sezona napusti klub u kome je ostvario velikih uspeha.

Takođe, u krupnim planovima nema mesta ni za Aksela Bakajoka, Filipa Falka, Loisa Dionija i Rišaira Živkovića, koji su u Ljutice Bogdana stigli kao velika pojačanja.

Stranci su među crveno-bele dolazili kao igrači od kojih se mnogo očekivalo, ali gotovo da nisu prikazali ni delić onoga što se očekivalo ili kako su u prošlim klubovima.

Pokušali su crveno-beli da se reše njihovih ugovora, bilo je priča o pozajmicama, ali su i dalje u klubu. Ipak, jasno je, na njih se ne računa i samo čudo ih može ostaviti u Ljutice Bogdana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike