Sreća što ne voli fudbal! Mask kupio Twitter za 41 milijardu evra, a mogao je da bude vlasnik svih najvećih klubova u Evropi

29.04.2022

10:46

0

Autor: 24sedam

Real, Barselona, Bajern, oba Mančestera i svi ostali bogataši u vlasništvu jednog čoveka. Ne liči nam na dobro

Sreća što ne voli fudbal! Mask kupio Twitter za 41 milijardu evra, a mogao je da bude vlasnik svih najvećih klubova u Evropi
profimedia-0686428944 - Copyright 24sedam/Profimedia

Pričao je kako je njegovo detinjstvo bilo drugačije, rekli bismo i tužno, u odnosu na vršnjake. 

Trpeo je zlostavljanje od strane oca, bio potpuno povučen, nije se družio sa drugom decom, nije "terao loptu" do iznemoglosti. Noći je provodio tipkajući po kompjuteru "neke čudne simbole". 

Aspergerov sindrom je, kako kaže, za njega bio "dar", jer je upravo zahvaljujući toj dijagnozi stigao do uspešne karijere.

On je Ilon Maks. On je pre nekoliko dana kupio društvenu mrežu Twitter za 41 milijardu evra. On je dokazao da ga sport, u slučaju koji ćemo vam predstaviti fudbal, nimalo ne zanima.

Dakle, kupio je društvenu mrežu za 41 milijardu evra. A za te pare mogao je da kupi, pazite sad, 15 (i slovima petnaest) najvećih fudbalskih klubova u Evropi. Izvor za ovu računicu je specijalizovani "Forbes".

Kad pomislimo da je jedan čovek mogao da bude "vlasnik fudbala" zapitamo se da li bi to bilo produktivno ili bi najvžanija sporedna stvar na svetu patila zbog svega. 

Zamislite samo, jedan čovek bio bi vlasnik Barselone, Reala, oba Mančestera, Liverpula, Juventusa, Čelsija, Bajerna... I sve tako dok ne dođemo do imena 15 klubova. A platio bi ih sve zajedno 40,63 milijarde evra.

Za kraj i da se našalimo. Pošto je za Twitter dao 41 milijardu, a 15 najvećih klubova bi ga koštalo 40,63 milijarde evra, za "kusur" je mogao da pazari i srpske superligaše.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike