Ugledajte se na Srbina: Šaponjićev osmeh je primer za sve

02.11.2020

16:11 >> 16:21

0

Autor: N. St.

Španski As pun pohvala za mladog napadača

Ugledajte se na Srbina: Šaponjićev osmeh je primer za sve
Copyright Profimedia

Pruža Atletiko Madrid veoma dobre partije ove sezone. U Primeri još uvek ne znaju za poraz, dok su u Ligi šampiona polovični. Dolazak Luisa Suareza je dodatno popravio igru „jorgandžija“, ali to nije bila tako dobra vest za sve.

Potpisom Urugvajca su se šanse Ivana Šaponjića znatno smanjile. Uprkos svemu tome, srpski napadač je privukao pažnju španskih medija. Razlog je njegovo ponašanje, odnosno način na koji je proslavio pogodak saigrača na meču sa Osasunom.

Pročitajte još: Ne može bez fudbala ni trenutak: Ivan Šaponjić opremljen za Esports

– Pogledajte samo reakciju Šaponjića. Iako ne igra toliko ove sezone, sa ekipom slavi gol kao da ga je on postigao. Bio je treći igrač koji je prišao da zagrli Toreiru posle gola. Na fotografiji koju je klub objavio na društvenim mrežama se vidi kako sve to izgleda sa sve porukom “Jer se bore kao braća”. Upravo to treba da posluži kao primer za sve. Njegov osmeh je lekcija za sve. U fudbalu je teško proslavljati kolektivni uspeh ako niste u centru toga, ali to nije slučaj sa Šaponjićem i to mu čak nije prvi put. Radio je to često sa saigračima, slavio sa njima, bez obzira na status u ekipi – navodi se u tekstu španskog „Asa“.

Puni su pohvala na njegov račun.

– Ne treba to toliko da iznenađuje, pošto su nam rekli da se tako ponaša i u svlačionici. „Radi kao zver i spreman je u svakom trenutku da da šta god je potrebno za ekipu“, to su nam rekli iz kluba. Većina igrača bi na njegovom mestu imala ozbiljnu facu, verovatno bi bili nezadovoljni što nisu na terenu, moglo je da se vidi to na mnogim mečevima. Međutim, Šapa, kako ga zovu, radi po svom. Imao je izlaz letos, mogao je da prihvati neku od mnogih ponuda i da dobije minutažu negde drugde. Odlučio je da sačeka svoj momenat i da se bori za mesto u Atletiku. Dok to čeka, ne skida osmeh sa lica i to treba ceniti, jer se na taj način pravi pobednička svlačionica – završavaju u tekstu.

Pročitajte još: Feliks obradovao Simeonea, Gudelj i Sevilja izgubili u Bilbau

Možda je to upravo razlog zbog kog ga je Dijego Simeone uvrstio u prvi tim ove sezone, za sada je na klupi, ali kako stvari stoje, samo je pitanje vremena kada će dobiti šansu da bude na terenu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike