Bajern se igrao sa Atletikom, Livepul srećno slavio protiv Tadićevog Ajaksa (video)

21.10.2020

21:12 >> 22:25

0

Autor: Adam Štulić

Bavarci odbranu trona počeli ubedljivim trijumfom, Inter izbegao poraz od Borusije Mehnengladbah

Bajern se igrao sa Atletikom, Livepul srećno slavio protiv Tadićevog Ajaksa (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader,Pool

Evropski šampion silno je započeo odbranu trona. U uvodnom meču nove sezone Lige šampiona, Bajern je u Minhenu deklasirao madridski Atletiko 4:0 (2:0), na čijoj je klupi ceo meč proveo mladi srpski napadač Ivan Šaponjić.

Iako se očekivalo da duel Bajerna i Atletika bude jedan od derbija kola, minhenski klub se pobrinuo da tako ne bude. Evropski prvak je bio znatno konkretniji rival, a do vođstva je došao golom junaka iz lisabonskog finala Lige šampiona Kingslija Komana u 28. minutu meča.

Kada je Goretska u finišu prvog poluvremena duplirao prednost nemačkog šampiona bilo je jasno da će se izabranici Dijega Simeonea teško iz Minhena vratiti neporaženi, što je postalo sasvim jasno posle golova Tolisa u 66. i Komana u 72. minutu.

Čudo desetkovanog Šahtjora u Madridu: Šta zna d(T)ete šta je Real

Liverpul je uz puno sreće došao do pobede u Amsterdamu protiv Ajaksa (1:0), autogolom Taljafika u 35. minutu, kojem je prethodio odbranjeni zicer Edrijana.

Ajaks je od početka duela bio nešto opasniji rival, iako je već u devetom minutu teren zbog povrede morao da napusti Kudus. Šansu utakmice propustio je Dušan Tadić, koji je u finišu prvog poluvremena odlično prebacio istrčalog golmana Liverpula, i kada su svi već videli loptu u golu, na liniji se našao Fabinjo i akrobatskim potezom je sprečio da se nađe u mreži, da bi se početkom drugog poluvremena posle šuta Klasena na putu slavlja Holanđana isprečila stativa.

Najlakši posao na utakmicama elitnog takmičenja u sredu imala je Atalanta, koja je već posle prvih 45 minuta overila trijumf na gostovanju protiv Mitjelanda 4:0 (3:0).

Italijanski tim je do vođstva došao golom Zapate u 26. minutu. Snažni napadač je značajnu ulogu odigrao i deset minuta kasnije, kada je odložio loptu Gomezu, koji je sa 20-ak metara postigao jedan od najlepših golova prvog kola elitnog takmičenja, da bi u 42. minutu, posle šuta Zapate i kratko odbijene lopte golmana danskog šampiona, mrežu domaćih zatresao i Muriel. Konačan rezultat postavio je debitan Mirančuk u 88. minutu.

Srpski vezista Marko Grujić još čeka na debi u dresu Porta, koji je u Mančesteru poražen od Sitija 3:1 (1:1). Fudbaler Liverpula na pozajmici u portugalskom velikanu s klupe je gledao kako “građani” posle preokreta dolaze do prva tri boda u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Gosti su poveli golom Luisa Dijaza u 14. minutu posle velike greške Rubena Diješa, ali su izabranici Pepa Gvardiole brzo došli do izjednačenja. Serhio Aguero je u 20. minutu postigao gol iz penala, iako je golman gostiju zakačio loptu prilikom pokušaja da odbrani udarac sa 11 metara.

Srbin ljut na svoje igrače: Izjednačenje nam pojelo samopouzdanje

Trijumf Sitija lepim golom iz slobodnog udarca najavio je Gundogan u 65. minutu, da bi sve dileme oko konačnog ishoda meča otklonio Feran Tores 12 minuta kasnije.

Aleksandar Kolarov na terenu i Filip Stanković na klupi bili su u opremi Intera, koji je na “Đuzepe Meaci” u poslednjim momentima meča izbegao poraz od Borusije Menhengladbah – 2:2 (0:0).

“Neroazuri” su bili apsolutni gospodari terena u prvih 45 minuta, ali Darmian, Eriksen i Lukaku nisu uspevali iz solidnih pozicija da zatresu mrežu rivala. Kada je snažni belgijski napadač “načeo” goste u 49. minutu delovalo je da će Inter mnogo lkaše doći do trijumfa, ali su se gosti izdigli i golovoma Bensebainija iz penala u 63. minutu i Hofmana u 84. došli nadomak trijumfa, koji im je pogotkom posle kornera “ukrao” Lukaku šest minuta kasnije svojim drugim golom na meču.

U poslednjem meču uvodnog kola elitnog takmičenja Olimpijakos je na svom stadionu savladao Olimpik iz Marselja, golom Hasana u prvom minutu nadoknade vrememna, posle sjajne asitencije iskusnog Valbuene. Lazar Ranđelović igrao je za Olimpijakos od 78. minuta, dok je Nemanja Radonjić bio na terenu od 76. minuta u dresu francuskog kluba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike