Bane u gostima kod Mitra: "Doneo mu" prvu pobedu

02.11.2020

19:24 >> 20:09

0

Autor: J. T.

Duel srpskih fudbalera u sedmom kolu Premijer lige

Bane u gostima kod Mitra: "Doneo mu" prvu pobedu
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Nekadašnji saigrači u reprezentaciji Srbije, sada rivali u Premijer ligi – Branislav Ivanović i Aleksandar Mitrović – sastali su se u sedmom kolu engleskog prvenstva.

Teren je zadovoljniji napustio mlađi, Mitrović, pošto je njegov Fulam savladao Vest Bromvič Albion 2:0 (2:0) i upisao prvu premijerligašku pobedu ove sezone, ostavivši goste da se i dalje nadaju tome.

Mitrović nije bio strelac, ali je zato upisao dve asistencije. Prvo je u 27. minutu odlično glavom proigrao Bobija Rida, a on na isti način poslao loptu u mrežu. Pokušao je Ivanović na gol-liniji, takođe glavom, da spreči pogodak, ali nije uspeo.

U 30. minutu Mitrović je lepo odložio loptu do Ole Oaine, a on sjajno sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao.

Zanimljivo, Mitroviću je ovo prvi put da je dvaput asistirao od kada je došao u engleski fudbal, 2015. iz Anderlehta.

Ovi podaci sigurno raduju Ljubišu Tumbakovića uoči duela Srbije i Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo, 12. novembra u Beogradu.

Fulam sada ima četiri boda i popeo se na poziciju iznad zone ispadanja, gde je gurnuo upravo VBA koji je ostao na tri boda. Kako je odigrao ovog ponedeljka, moraće tim Slavena Bilića (videćemo da li i dalje sa njim na klupi) mnogo, mnogo da zapne ukoliko želi opstanak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike