Dan kada je Mesi utišao Bernabeu, ušao u istoriju i podario nam jednu od najboljih proslava gola u istoriji fudbala (VIDEO)

23.04.2022

13:45

0

Nije se pričalo ni o golu u nadoknadi, ni o jubilarnom 500. golu

Dan kada je Mesi utišao Bernabeu, ušao u istoriju i podario nam jednu od najboljih proslava gola u istoriji fudbala (VIDEO)
mesi dres - Copyright Printscreen/YouTube/Messi Magic™

Lionel Mesi je jedan od najboljih fudbalera svih vremena (neki će reći i najbolji), ali je čak i za njegove ludačke standarde ovo bilo posebno dostignuće.

U "Klasiku" protiv Real Madrida postigao je pobednički gol u nadoknadi vremena, a onda utišao, "za sva vremena", reći će navijači Barse, prepuni Bernabeu.

Da stvar bude još luđa, to mu je bio 500. gol za Barselonu, i to kakav!

E, obično bi pobednički gol nad rivalom za titulu bio centralna tema razgovora, pa onda taj jubilarni gol, ali su posle utakmice svi pričali o nečem drugom.

Mesi je tada, pre pet godina, skinuo svoju "desetku" i pokazao je navijačima Reala!

Profimedia
 

Ipak, iako je to bio zaista nezaboravni trenutak i jedna od najikoničnijih proslava u istoriji fudbala, na kraju se ipak Real poslednji smejao. Barselona je tada izbila na vrh, ali je Real nastavio da pobeđuje i na kraju, pobedom u poslednjem kolu, osvojio titulu.

Ali, o tom "el klasiku" se priča i dan-danas.

Naravno, Kristijano Ronaldo je imao da "kaže" koju posle toga. Kada je Real igrao na Nou kampu meč španskog Superkupa, Ronaldo je skinuo svoju "sedmicu" i pokazao je navijačima Barselone, imitirajući tako proslavu svog najvećeg rivala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike