Ako Partizan osvoji titulu, zapevaću sa Avalskog tornja! Golman crno-belih ima plan za finiš šampionske trke

23.04.2022

06:45

0

Stevanović još jednom pokazao koliko mu je tim bitan

Ako Partizan osvoji titulu, zapevaću sa Avalskog tornja! Golman crno-belih ima plan za finiš šampionske trke
stevanović - Copyright MN Press

Do kraja Superlige, ostalo je još pet kola doigravanja u plej-ofu, a Partizan za Crvenom zvezdom zaostaje tri boda.

Ipak, ne može se reći da je trka za titulu okončana, i nema sumnje, čeka nas paklen finiš, a crno-beli se očekivano ne predaju.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, ove sezone je vršio česte rotacije na golu. Mladi Aleksandar Popović i sada već iskusniji Nemanja Stevanović, redovno su se smenjivali među stativama, a ujedno su bili i velika podrška jedan drugom.

U prazničnom intervjuu za Sportski žurnal, Stevanović, koji je poznat u ekipi kao neko ko rado zapeva, otkrio je i kako bi proslavio titulu.

- Kad bi se osvojila titula, otišao bih na Avalski toranj da pustim glas - kazao je Stevanović, te obelodanio i ko ga od saigrača vrbuje da zaigra za nacionalni tim Bosne i Hercegovine:

- Sa Saničaninom pričamo često, tamo je i moj rođak - Miroslav Stevanović. Pratim Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru zbog Vujačića, Šćekića, drago mi je zbog uspeha svake reprezentacijr iz okruženja.

Stevanović je u karijeri za svaki minut na terenu morao ozbiljno da radi i gotovo da nikada lagano nije dobio poziciju prvog golmana.

- Ni u jednom klubu po dolasku nisam stao na gol?! Kada je trebalo da branim u Drini iz Zvornika, ćale od drugog golmana dolazio je s kombijem da nas vozi na utakmice! U Radu - opet je bilo muke, u BASK-u, takođe. U Čukaričkom dobro, branio je Borivoje Ristić, dobar golman, njega sam zamenio, kasnije došao u Partizan. U Humskoj trnovit put, nepravdi od nekih trenera, prepoznaće se sami - kazao je golman, pa dodao:

- To me inspirisalo i povećavalo inat da ne može niko da me pobedi. Ponizi! Više sam davao na treninzima i utakmicama, dokazao da ne mogu da me unište. Uvek ću da budem jači od njih.

Ističe ipak da je u crno-belom dresu uvek teško braniti, naročito kada uđete sa klupe.

- Kad se ulazi, naravno, pogotovo nezagrejan i kad vaš tim minimalno vodi. Volim da branim pod pritiskom, zbog toga sam i srećan što sam u Partizanu.

Na kraju, naveo je da mu je želja da na svakoj utakmici ima što manje posla, kao što je bila situacija u nedavno odigranom 167. večitom derbiju.

- Voleo bih da svaku utakmicu budem bez posla. Odigrali smo fenomenalno, Zvezda je uputila samo jedan, bezopasan šut. Dominirali smo, prvo poluvreme pogotovo. Verujem da možemo da osvojimo titulu, bitno je da uradimo ono što je do nas - savladamo sve do kraja. Ono što nije... Da li će da bude regularno, to već ne možemo da utičemo. Svi protivnici su teški, bilo bi lepo da Zvezda sve ne pobedi - zaključio je Nemanja Stevanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike