Stankovićeva ocena derbija: Eraković monstruozan, a navijači stalno uz nas kad smo bili u problemu

16.04.2022

19:19

0

Trener istakao mladog defanzivca što dovoljno govori o celom izdanju Zvezde na 167. večitom derbiju

Stankovićeva ocena derbija: Eraković monstruozan, a navijači stalno uz nas kad smo bili u problemu
0MET9271 - Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije želeo da prihvati ocenu da mu je izdanje njegovog tima u 167. večitom derbiju najlošije protiv Partizana otkako je preuzeo crveno-bele, ali je istakao zadovoljstvo zbog osvojenog boda. Strateg crveno-belih istakao je kao svetlu tačku ovog derbija mladog Strahinju Erakovića.

Da li je zadovoljan? Da li je činjenica da je Zvezdi odgovarao remi razlog za postavku igre.

- Ne slažem se. Ovo je isti sastav koji je pobedio u prethodnom derbiju sa 2:0. Ne vidim da smo drugačije krenuli ili igrali, da smo se branili. Jednostavno nismo odgovorili na dosta agresivnu igru rivala na sredini terena. Mnogo neiznuđenih grešaka i poklonjenih lopti. Partizan nas je puštao da prvih 30 metara uđemo u sredinu, ali su dobro zatvarali sve naše bitnije igrače.

Međutim, pričamo o derbiju pred 45-50 hiljada ljudi, o utakmici koji odlučuje titulu. Da me je neko pre utakmice pitao da li bih bio zadovoljan bodom, rekao bih ne, ali ja sam realan. Posle prvog poluvremena gde je bilo mnogo grešaka i gde je bilo više kontra napada nego što smo imali za čitavu sezonu, opet ne mogu da kažem da sam zadovoljan remijem, ali priveli smo utakmicu kraju kako treba, pokazali reakciju i kada se zaokruži čitava priča, zadovoljan sam. Idemo dalje, tako se osvajaju titule - kazao je Stanković, a zatim dobio pitanje da li mu je ovo možda najdraži bod u karijeri?

- Važan bod u lancu utakmica. Bili smo na minus pet, a sada smo na plus dva, protiv direktnog rivala za titulu. Da me neko ne shvati pogrešno, ne mogu da shvatim bod kao pobedu, ali kada sagledam čitavu utakmicu, mogu da kažem da je sve u redu.

Trka za titulu nije odlučena, ali kada smo počinjali pripreme u januaru bili smo na minus pet i čekao nas je paklen put. Sada samo razmišljam o tome, gde smo bili, a gde smo sad. Sad se mi pitamo.

Pitali su ga novinari i čime ga je iznenadio Partizan i da li je ovo njegov najslabiji derbi.

- Prošli derbi je prvo poluvreme bilo dobro, drugo egal. Danas je prvo bilo lošije, drugo egal. Hajde da dođemo do cilja pa ćemo da pričamo o kvalitetu derbija. S druge strane, imamo protivnika koji ne želi da odustane, koji je priteran leđima uza zid. U tom slučaju - reakcija, kao i mi kada smo imali pet bodova manje. U prošlom derbiju nismo imali prostor da idemo nazad.

Danas nas je protivnik sačekao u srednjem bloku i iz naših grešaka su dolazili do brze tranzicije. Nismo uspeli da uspostavimo pas igru, ni da dođemo u dobru šansu da zadržimo loptu u napadu i to se odrazilo. Protivnik nas je spuštao, a posle tranzicije, opet idemo na njihovu postavljenu odbranu. Ipak, kad god smo uspeli da osvojimo loptu na njihovoj polovini, imali smo zanimljivu situaciju. Drugo poluvreme je bilo baš takmičarsko i opet kažem - kada se u utakmici ne dogodi ono što si zamišljao, onda je reakcija ključna. 

Bio je kratak u komentaru suđenja Srđana Jovanovića.

- Nemam komentar. Nije bilo lako za suđenje. Opet ću da dobijem kaznu, pa neću da komentarišem.

Zatim je ishvalio mladog Erakovića.

- Što bi rekli u Italiji monstruozan. U nekim trenucima, kao da ima 29 godina i 300 utakmica iza sebe. Kako god da je okrenut, stiže sve. Ko god mu napadne prostor - on to stigne. Velika je sigurnost za nas i neko je ko će napraviti izuzetnu karijeru.

Dragović je dva puta izlazio iz igre zbog povrede, ali se i vraćao?

- Imamo četiri otvorene arkade…  Dragoviću, Ivaniću, Kataiju i ne znam još kome. Jedna otvorena utakmica. Ali Dragović je borac i u problemu smo ostali grupa. Zaboravićemo sve ako budemo dobri u cilju.

Kristijana Pičinija je zamenio Milan Gajić.

- On se vratio u trenažni proces, ali je igrao svega 20 minuta protiv Radničkog 1923. Nije imao snagu za ovakav ritam, tako da je bila poluprinudna izmena. Nismo želeli da uđemo u rizik.

I za kraj ishvalio je navijače.

- I to je za pohvalu. Uspeli smo da dva puta napunimo Marakanu. To mi je zadovoljstvo. Zadovoljstvo je i kada publika vidi da si u problemu. I onda su bili uz nas. Još jedna velika desetka za naše navijače - zaključio je Stanković čiji će tim u sredu gostovati TSC-u.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike