Zvezda nastavila humanu misiju! Pomognuto i Udruženje gluvih Beograda!

12.04.2022

19:31

0

Autor: 24sedam

Od svake ulaznice je donirano 100 dinara

Zvezda nastavila humanu misiju! Pomognuto i Udruženje gluvih Beograda!
540x_udruženje gluvih 850 - Copyright FK Crvena zvezda

Predstavnici Crvene zvezde predvođeni predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem su posetili Udruženje gluvih Beograda i donirali ček sa iznosom od 596.900 dinara koliko je od prodaje karata prikupljeno na utakmici koju su crveno-beli odigrali u 30. kolu Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca.

Akcija "Zvezda igra za tebe" je nastavljena i tokom prethodnog vikenda, a navijači crveno-belih kupovinom karte za duel sa kragujevačkim Radničkim donirali 100 dinara Udruženju gluvih Beograda.

- Najpre bih želeo da se zahvalim predsedniku i sekretaru organizacije gluvih Beograda na prijemu i upoznavanju sa radom ovog udruženja. Funkcija udruženja ima nesumnjivo veliki značaj za osobe koje imaju ovaj problem, a naša akcija upravo ima zadatak ne samo da na ovakav način materijalno potpomogne ovo udruženje, već i da skrene pažnju. Ovo je izraz društvene ofgovornosti fudbalskog kluba jer na ovaj način pokazujemo da nači pripadnici i navijači treba da imaju iste uslove prisustva Zvezdinim utakmicama osobe koje imaju ovaj nedostatak, kao i ostali navijači.

Želeo bih da skrenem pažnju da to što ima lica koji imaju ovaj nedostatak govori o potrebi da se stvaraju uslovi za njihovo ravnopravno učešće u svim oblastima života za ono za šta su sposobni da rade. Verujem da se i u ovakvim slučajevima nedostatak preliva na neke druge funkcije ljudskog organizma, gde postoji mogućnost i veće talentovanosti za određene stvari. Uveren sam da imamo velike primere značajnih dostignuća lica sa ovim nedostatkom. Želim vam da dolazite na naše utakmice, radujete se uspesima koje Fudbalski klub Crvena zvezda postiže i nadamo se da će ovim našim primerom i drugi postupiti na sličan način i da će se ova akcija umnožavati, a mi ćemo nastaviti i dalje na ovaj način da pomažemo svima onima kojima je potrebna pomoć - istakao je Mijailović.

Veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog posete Crvene zvezde Udruženju gluvih Beograda je istakao i predsednik Dušan Nikolić, koji je zajedno sa svojim saradnicima ugostio predstavnike Zvezde.

- Naša organizacija postoji od 1926. godine, mogu da kažem da se nikada nije dogodilo da jedan sportski, fudbalski klub poseti našu organizaciju i da nas podrži na ovakav način. Želeo bih da se zahvalim pre svega predsedniku Svetozaru Mijailoviću što je danas sa nama ovde i što je Crvena zvezda učinila jedan ovakav gest za sve naše članove i verne navijače Crvene zvezde, članove naše organizacije. Zahvaljujem vam se u ime svih naših članova - zaključio je Nikolić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike