Dušan Tadić fascinira fudbalski svet: Kako je to uspeo? (video)

04.11.2020

09:42 >> 10:07

0

Autor: J. T.

Pitaju se mnogi kako je kapiten Ajaksa uspeo da proturi loptu u gol pored celog tima Midtjilanda

Dušan Tadić fascinira fudbalski svet: Kako je to uspeo? (video)
Copyright Dušan Tadić foto: Profimedia

Komplikacije oko ulaska u Dansku i netačna vest da ima koronu, razljutili su Dušana Tadića, a srpski reprezentativac sav bes iskalio je na ekipi Midtjilanda.

Već u prvom minutu utakmice 3. kola Lige šampiona asistirao je Entoniju, a u 13. se i sam upisao u strelce. Ajaks je pobedio 2:1, a Tadićev pogodak bio je jubilarni 700. za klub iz Amsterdama u evro-kupovima.

Time su “kopljanici” došli na šesto mesto najefikasnijih klubova na međunarodnoj sceni. Ispred su samo Liverpul (723), Juventus (814), Bajern (988), Barselona (1.127) i Real Madrid (1.161).

Tadićev gol iz indirekta sa pet metara oduševio je mnoge, pa je na društvenim mrežama aktuelno pitanje – kako je to uspeo? Kapiten Ajaksa je naspram sebe imao kompletan tim Midtjilanda, svih 11 igrača, ali je pronašao put da smesti loptu u mrežu.

Pogledajte kako je to učinio:

-Bio je težak meč, sličan onom sa Atalantom kada smo, takođe, imali 2:0, ali smo ispustili prednost (2:2). Ovaj put smo je sačuvali i tri boda su najvažnija. Pokušavali smo da ih pritiskamo po celom terenu, mada nam to nije uvek uspevalo. Najvažnije je da smo ostvarili ono što je bio cilj, a to je pobeda – istakao je Tadić posle utakmice.

Ajaks sada ima četiri boda, koliko i Atalanta. Vodeći u grupi je Liverpul sa maksimalnih devet, a na začelju Midtjiland sa tri poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike