Partizan kiksnuo pred derbi! Saša Ilić zaustavio Valjak, crno-beli sa dva boda manje idu na Marakanu! (VIDEO)

10.04.2022

19:01

0

Autor: A. Š.

Crno-beli derbi na Banovom brdu bez pobednika

Partizan kiksnuo pred derbi! Saša Ilić zaustavio Valjak, crno-beli sa dva boda manje idu na Marakanu! (VIDEO)
_CUKA_vs_PARTIZAN_19 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana ne da nisu uspeli da osiguraju prednost domaćeg terena u trećem derbiju sezone, već će u prvom kolu plej-ofa, na meč sa najvećim rivalom, otići sa bodovnim zaostatkom. U poslednjem meču ligaškog dela sezone, izabranici Aleksandra Stanojevića igrali su bez golova na gostovanju Čukaričkom – 0:0.

Prvu pravu priliku na meču imao je Rikardo i to već u četvrtom minutu. Isti igrač bio je najveća opasnost po domaćina, ali je nakon pada u kontri "zaradio" žuti karton, a opšte nezadovoljstvo kako navijača, tako i igrača crno-belih. Čukarički je tek na momente uspeo da se odupre pritisku rivala, ali Stevanović na golu crno-belih nije bio u opasnosti.

Igrao se 30. minut kada je Menig zapretio, ali je odbrana Čuke bila na visini zadatka. Završnica napada predstavljala je najveći problem oba tima u prvom delu susreta. Rikardo je bio najopasniji kod gostiju, dok je ekipa Saše Ilića vrebala prilike iz kontre. Bio je Partizan opasniji rival u prvih 45. minuta. 
U nastavku meča, domaćin je krenuo ofanzivnije, što nije dugo potrajalo, već je Partizan ponovo kontrolisao igru.  A onda je jedan korner Čukaričkog mogao da promeni sve, ali je usledila i parada Stevanovića na golu. Crno-beli su igrali na pogon Meniga i Rikarda. Mogao je Partizan da promeni rezultat nakon kornera Jojića i šuta Miletića, zatim je dobar pokušaj imao i Rikardo. 

Na pet minuta do kraja, Menig je  "istegao" Mićovića, zanimljivo je bilo i u nadoknadi, ali na kraju 0:0.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+5 MINUT - KRAJ! Partizan je igrao bez golova na gostovanju protiv Čukaričkog!

90+4 MINUT - Ponovo Mićović! Živković je centirao sa desne strane, Rikardo je šutirao glavom, ali je golman domaćih još jednom zaustavio pokušaj rivala.

90. MINUT - Meč je produžen za pet minuta.

86. MINUT - Kakva intervencija Mićovića. Menig je dobio puno prostora, povukao je loptu i šutirao sa 20-ak metara pod prečku, ali je golman domaćih sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

77. MINUT - Vremena je sve manje, Partizan pojačava pritisak, ali nikako da to materijalizuje konkretnijom akcijom kojom bi ozbiljnije ugrozili "brđane". Prinudna izmena kod crno-belih sa Topčiderskog brda - Vujačića je zamenio Saničanin.

68. MINUT - Dvostruka promena Stanojevića. Živković i Marković su zamenili Miljkovića i Natha.

MN Press
 

65. MINUT - Prva prava prilika za "valjak" u nastavku meča. Posle centaršuta sa desne strane Rikardo je bio usamljen u srcu kaznenog prostora. Šutirao je glavom sa sedam, osam metara, ali je lopta otišla preko gola.

60. MINUT - Prva izmena na meču. Stanojević je odlučio da zameni bonuse. Terzić je ustupio mesto Joviću. Posle samo četiri minuta na terenu, Jović je dobio žuti karton.

56. MINUT - PREČKA! Endiaj se sjajno snašao iskosa sa leve strane na ivici kaznenog prostora Partizana. Najpre je uspeo da primi jednu nezgodnu loptu i potom uhvati poluvolej, posle kojeg je lopta pogodila prečku. Malo je nedostajalo da domaći povedu.

47. MINUT - Najbolja prilika za domaćina u dosadašnjem toku meča. Najpre je šut Endiaja sa ivice kaznenog prostora bio izblokiran, lopta je došla do Lukića, koji je lažnjakom zalomio Uroševića i šutirao sa desetak metara, ali se u poslednjem momentu pojavio Miletić i izblokirao loptu koja bi verovatno završila u golu.

46. MINUT - Meč je nastavljen. Treneri nisu ništa menjali u sastavima u odnosu na početak duela.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade vremena, završeno je prvo poluvreme. Pre nego što su otišli u svlačionicu, fudbaleri Partizana su otišli do tribine sa svojim navijačima, koji su im pružili veliku podršku pred nastavak meča.

38. MINUT - Pokušavaju izabranici Aleksandra Stanojevića da dođu do gola, imali su nekoliko veoma obećavajućih situacija, ali im je izostao završni pas kako bi ozbiljnije ugrozili rivala.

30. MINUT - Nova sjajna prilika za Partizan. Menig je snažno šutirao sa pet metara iskosa sa desne strane, golman "brđana" je bio savladan, ali je Endiaje sjano reagovao i sa gol linije loptu izbacio u korner.

19. MINUT - Posle veoma burnog starta meča, strasti su se malo smirile. Partizan nastavlja da napada, ali bez ozbiljnijih prilika. S druge strane, Čukarički pokušava da ugrozi favorizovanog rivala iz kontre, međutim defanziva "valjka" zasad radi odličan posao.

10. MINUT - Mnogo su gosti bili ljuti na Novaka Simovića. Terzić je sjajno proigrao Rikarda, Kovačević ga je srušio u momentu kada si Partizanov napadač izašao sam pred Mićovića, zbog čega mu je glavni arbitar pokazao žuti karton, iako su crno-beli bili ubeđeni da je trebalo da isključi defanzivca "brđana".

4. MINUT - Veliku je priliku promašio Rikardo. Sjajno je napadač Partizana sve odradio u kaznenom prostoru rivala, ušao u peterac i šutirao pored nemoćnog Mićovića, ali je lopta otišla pored stative.

1. MINUT - Počeo je meč na Banovom brdu.

SASTAVI
ČUKARIČKI: 
Mićović – Stevanović, Kovačević, Šapić, Roganović -  Mijailović, Kovač - Čolović, Lukić, Ndaje - Rakonjac.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike