Zvezdina demonstracija sile! TSC lako pao, šampion ubedljivo do polufinala Kupa! (VIDEO)

06.04.2022

18:25

0

Autor: 24sedam

Izabranici Dejana Stankovića slavili 4:0

Zvezdina demonstracija sile! TSC lako pao, šampion ubedljivo do polufinala Kupa! (VIDEO)
0MMM7684 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su plasman u polufinale Kupa Srbije, u kojem i brane trofej. Ekipa Dejana Stankovića je na stadionu “Rajko Mitić” pobedila TSC - 4:0.

Prvo poluvreme bilo je veoma zanimljivo i sadržajno, a počelo je idelano za domaćina. Već u 6. minutu na semaforu je pisalo “1:0 – Katai (p)”. Zvezdina “desetka” koja je u subotu u Nišu postigla het-trik, bila je precizna sa bele tačke. Pre toga, penal je iznudio Ohi Omoijuanfo koji večeras nije bio od starta u tandem sa Milanom Pavkovim, kao na “Čairu”. 

Nedugo zatim, Stanković je morao da menja i to veoma važnog igrača. Gelora Kangu je nagazio Bertalan Bočkaj, pa je Gabonac morao napolje. Od 9. minuta na terenu je bio Nenad Krstičić. 

A da je bilo i tenzija potvrđuje i situacija iz 28. minuta. U “klinč” su ušli Katai i Nemanja Petrović, a ubrzo se kod klupa stvorila i gužva. Na kraju je epilog bio po žuti karton za “kavgadžije”, ali i Stankovića koji je takođe bio na terenu. I bio je prilično nervozan u tim trenucima. Ali se sve veoma brzo vratilo u normalan tok. 

Na početku drugog poluvremena, Stanković je napravio duplu izmenu, pa su u svlačionici su ostali Ohi i Seku Sanogo, a na terenu su bili Milan Pavkov i El Fardu Ben.  Bilo je u uvodnim minutima drugih 45 minuta i gužve ispred gola Milana Borjana, ali se domaćin ipak odbranio.

Već u 56. minutu, ponovo su se radovali navijači na srpskoj “Marakani”. Imali su dva razloga. Ifet Đakovac je napustio igru jer je skrivio penal koji je sigurno izveo Ben. Tako da su tada imali crveno-beli prednost i u golovima i u ljudstvu. 

Da tenzije ne fali, “pobrinuo” se i Nenad Filipović. Golman koji je bio na klupi, inače brat supruge Milana Borjana je protestovao i dobio crveni karton, posle čega su Ivanić i Ben overili ubedljiv trijumf šampiona i plasman u završnicu masovnijeg takmičenja.

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Čim je istekao 90. minut, Lazar Lukić je odsvirao kraj meča. Zvezda je savladala TSC 4:0. 

80. MINUT - GOOOL! Ben je ponovo zatresao mrežu gostiju! Na kraju će crveno-beli slaviti i ubedljiv trijumf. Pavkov je dobio jedan vazdušni duel na polovini rivala, Ben se bolje snašao na jednu ničiju loptu od defanzivca gostiju i potom, u situaciji jedan na jedan, rutinski je poslao iza leđa golmana TSC-a.

77. MINUT - Trostruka promena u TSC. Petrovića je zamenio Krsmanović, Milićević je na terenu umesto Banjca, dok je Vukić mesto ustupio Mirčevskom.

74. MINUT - GOOOL! Ivanić overava Zvezdinu pobedu! Petrović je pogrešio u dodavanju, Ivanić i Ben su razmenili dodavanja, posle čega je vezista crveno-belih šutirao snažno i precizno sa oko 25 metara. Ubrzo su Stanić i Motika zamenili Ivanića i Kataija.

69. MINUT - Znatno je opao ritam utakmice posle gola Bena. Crveno-beli bez mnogo problema odbijaju sve pokušaje gostiju da smanje rezultat.

60. MINUT - Crveni karton je, verovatno zbog nekog prigovora, dobio i rezervni golman gostiju Nenad Filipović.

55. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi 2:0. Ovoga puta je sa 11 metara precizan bio Ben. U momentu kada je delovalo da je TSC opasniji rival, crveno-beli su duplirali prednost. Đakovac je u petercu oborio Pavkova, zbog čega je dobio crveni karton, a iskusni napadač je rutinski savladao čuvara mreže TSC sa bele tačke.

50. MINUT - Gosti su bolje počeli drugo poluvreme. Imali su nekoliko veoma obećavajućih napada i situacija pred golom Borjana, ali im je nedostajao poslednji pas da ozbiljnije ugroze crveno-bele.

46. MINUT - Stanković je napravio dvostruku promenu na poluvremenu. U svlačionici su ostali Ohi i Sanogo, a na terenu su Pavkov i Ben. Kod gostiju nije bilo izmena.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade, završeno je prvo poluvreme. Zvezda vodi 1:0.

35. MINUT - Iako nema mnogo pravog fudbala, borbenosti ne nedostaje. Po žuti karton su u kratkom vremenskom intervalu dobili Tomanović sa jedne i Sanogo sa druge strane.

28. MINUT - Zakuvalo se malo na "Marakani". Koškanje su počeli Nemanja Petrović i Aleksandar Katai posle jednog duela na sredini terena, ubrzo se tu stvorila gužva, ali je sve brzo rešeno. Po žuti karton dobili su fudbaleri koji su započeli incident, kao i trener Zvezde Dejan Stanković.

24. MINUT - U razmaku od 60-ak sekundi po dve zanimljive situacije na obe strane. Najpre su gosti imali najozbiljniji napad u dosadašnjem toku meča. Stanojev je probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali nije najbolje odigrao povratnu loptu. Ubrzo potom je Borjan izveo slobodan udarac 30-ak metara od svog gola. Sjajno je proigrao Kataija, koji je primio loptu i potom pokušao da lobuje istrčalog Jorgića, ali je previsoko podigao loptu, koja je otišla u gol aut.

17. MINUT - Posle Zvezdinog vodećeg gola nije bilo ništa vredno pomena na najvećem srpskom stadionu. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, bez ikakvih uzbuđenja.

9. MINUT - Stanković je morao da napravi prvu promenu. Kanga je završio meč zbog povrede nastale pošto ga je nekoliko minuta ranije veoma nezgodno nagazio Bočkaj.

6. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, precizan sa 11 metara bio je Katai. Nespretno su reagovali defanzivci gostiju, Ohi je pokupio jednu ničiju loptu, a Tomanović je neoprezno startovao i oborio norveškog napadača. Jorgić je pročitao Kataija, ali je šut Zvezdinog ofanzivca bio izuzetno precizan.

1. MINUT - Počeo je meč. Prvi su sa centra krenuli gosti, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

24sedam/D. N.
 

SASTAVI
Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Srnić, Ivanić, Katai - Ohi.

TSC: Jorgić - Varga, Tomanović, Stojković, Petrović - Đakovac, Bočkaj - Stanojev, Banjac, Stanojlović - Vukić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike