Zvezdu smo vratili tamo gde pripada! Stanković priprema ofanzivu u polufinalu Kupa

05.04.2022

14:35

0

Na Marakanu stiže TSC

Zvezdu smo vratili tamo gde pripada! Stanković priprema ofanzivu u polufinalu Kupa
20220227mmStanko17 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18.30 dočetaki ekipu TSC-a u četvrtfinalu Kupa Srbije, na stadionu Rajko Mitić.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković, govorio je uoči utakmice, na konferenciji za medije.

- TSC želi da igra fudbal, a trener Lazetić forsira svoj stil gde god da radi. Svaka njegova ekipa ima identitet i tako će biti i sutra. Jedna utakmica se igra, "nokaut" faza i svašta može da bude. Ne želimo kiks, već da dođemo do zacrtanog cilja u svakom takmičenju. Posle današnjeg treninga ćemo još dodatno utvrditi neke detalje oko toga da li ćemo na teren izaći sa dva špica ili ne, ali sutra nas očekuje novo finale. Što se zdravstvenog biltena tiče, Borjan i Ivanić su dobro, obojica su odmarali, a jedini na koga ne mogu da računam je Pićini. On je počeo da trenira sa nama i očekujem ga brzo u pogonu - počeo je Stanković

Nije želeo Stanković da se fokusira i komentariše pojedince ekipe iz Bačke Topole.

- Gledaćemo da se mi nametnemo, nećemo razmišljati o pojedincima iz TSC-a. Želimo da sve zavisi od nas, kao što to prikazujemo u poslednjih nekoliko utakmica gde se trudimo da nametnemo ritam ofanzivom i pritiskom na protivnika, te da svaku grešku rivala iskoristimo. 
 
Na kratko se osvrnuo i na rpetposlednje kolo Superlige Srbije, kada su na gostovanju u Nišu slavili sa 5:1, uz het-trik Aleksandra Kataija.

- Ne treba trošiti reči na Kataija. Činjenica je da ekipa radi sjajan posao i da uvek "iskoči" pojedinac. U Nišu je to bio Katai, čije kvalitete svi dobro znamo. Nekada gledamo da ga oslobodimo većeg defanzivnog posla, to funkcioniše za sada i želim mu da nastavi ovako - kazao je strateg crveno-belih, te se osvrnuo na borbu za "duplu krunu":

 
- Voleo bih da se to desi. Imamo svaku priliku za to, s obzirom na to da smo vratili Zvezdu tamo gde pripada. Sutra imamo šansu da uđemo u polufinale i napravimo još jedan korak bliže trofeju. Uradićemo sve da odigramo maksimalan broj utakmica ove sezone.
 
Na kraju, Stanković je prokomentarisao i grupu u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.
 
- Nisam se čuo sa Samjuel Etom, ali hoćemo sigurno. Veoma jaka grupa, ne i nemoguća, pogotovo jer smo i mi kao reprezentacija nezgodan protivnik. Krivo mi je što se ponovila ista grupa sa prethodnog Svetskog prvenstva, ali šta da se radi. Srbija ima kvalitetnu ekipu, igraju veoma dobar fudbal i sa takvom energijom i pristupom ubeđen sam da može da se napravi iskorak na koji se dugo čeka. Naravno, mislim na prolazak u "nokaut" fazu, a tamo je onda sve moguće. Od srca im želim sve najbolje - zaključio je Stanković

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike