Rikardo se vraća, Jojić van tima, a šta će biti sa Miljkovićem? Partizan šalje snažnu poruku - ništa ne može da zameni titulu!

05.04.2022

14:11

0

Crno-beli su spremni za ćetvrtfinalni meč Kupa Srbije

Rikardo se vraća, Jojić van tima, a šta će biti sa Miljkovićem? Partizan šalje snažnu poruku - ništa ne može da zameni titulu!
stanojević - Copyright FK Partizan

I dok je do kraja ligaškog dela Superlige Srbije ostalo još samo jedno kolo, fudbaleri se na kratko okreću završnici Kupa Srbije, a Partizan u četvrtfinalu dočekuje ekipu Loznice.

Crno-beli će na stadionu u Humskoj igrati sa ulogom favorita, a taj susret na programu je od 17 sati.

Na konferenciji za medije pred sutrašnji duel, trener Partizana, Aleksandar Stanojević, pohvalno je govorio o narednom rivalu, te istakao da je učinjen ozbiljan skaut.

- Očekuje nas eliminaciona utakmica u Kupu. Znamo da nema popravnog, ulazimo maksimalno sa najjačim timom. Od povređenih igrača tu je Jojić koji nije spreman, kao i par njih sa sitnijim problemima. Izlazimo u najjačem timu - počeo je Stanojević, pa se zatim osvrnuo na rivala:

- Gledali smo sve njihove utakmice iz ove polusezone. Nismo gledali samo meč protiv Čukaričkog i Radnika u Kupu. Izbacili su dva superligaša, dobro smo upoznati. Mogu da igraju na više načina, da li u formaciji 3-4-3 ili 4-3-3, menjaju sisteme. Spremni smo na sve.

- Dosta su brzi u tranziciji, ne volim da pričam individualno o nekome, uvek koga spomenem da nam gol ili se nešto desi, tako da ne volim o imenima. Izuzetno su organizovana, tvrda ekipa, teško je stvoriti šanse protiv njih, brzo igraju u tranziciji.

Što se sastava tiče, Stanojević ne odustaje od svojih ideja, te će igrati najspremniji.

- Igraće najbojlih 11, možda će igrati neko od bonusa, to nema veze sa pravilom. Možda ćemo nekog rotirati. Rikardo se vraća, tako da će biti najjači mogući sastav - istakao je trener crno-belih, te se nasmejao na naredno pitanje:

- Hoćete da vam izdiktiram tim? Da vam sve kažem. Rotacije su kod nas stalne, znate da po nekoliko igrača menjamo. Ne znači da će igrati četiri igrača koja su igrala protiv TSC-a zbog tih rotiranja. Približava se kraj sezone, idemo postepeno, koncentrisani smo na naredni meč. Videćemo u odnosu na situaciju šta i kako, volim svim igračima da dajem šansu. Videli ste da je dosta različitih fudbalera dobilo šansu, tako će biti i sada ako se ukaže šansa.

Naravno, tema i ovog puta bili su igrači koji su duži vremenski period van tima.

- Situacija sa Miljkovićem je dobra, trenirao je, biće u konkurenciji, videćemo hoće li dobiti šansu, videćemo posle treninga. Fejsa je bolje, videćemo da li će se naći u timu, Obradović nije spreman. To je oko tih igrača koji su duže vreme van stroja.

Nakon četvrtfinalnog susreta, sledi poslednje kolo Superlige, a Partizan gostuje Čukaričkom.

- Jeste, nama je prvenstvo najvažnije, fokusirani smo na titulu. Naši prioriteti se znaju. Prvenstvo, pa velika praznina, pa Evropa, pa Kup. Kada se približava kraj prioritet je da se napadne dupla kruna. Borimo se za polufinale. Tako da nam je i to prioritet. Ništa ne može da zameni titulu niti da ublaži ako se ne uzme. Titula je sve, rekao sam to više puta.

Dotakao se Stanojević i penala u Kupu, te šta će biti ukoliko ne bude VAR tehnologije.

- Imamo trening, vežbali smo penale mnogo puta do sad, vežbali smo ih mnogo puta, znamo ko ih izvodi. Igrali smo mnogo eliminacionih utakmica, znam ko dobro šutira. Nećemo ih ovog puta vežbati. Što se VAR-a tiče, ja sam uvek za VAR, Kup je tako počeo, tako se igra, takva pravila su određena pred start prvenstva.

Na kraju, prokomentarisao je kratko i naredne duele u Kupu (Novi Pazar-Metalac, Crvena zvezda-TSC, Rad-Vojvodina).

- Ne volim da razmišljam na taj način i da malerišem druge dok mi ne rešimo. Prvo gledamo sebe. Iznenađenja su moguća, jedan meč je u pitanju. Samo na nas smo fokusirani. Idemo maksimalno fokusirani -  zaključio je Aleksandar Stanojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike