Bura u Nemačkoj se ne smiruje! Bajern je imao 12 fudbalera na terenu! Sada se Frajburg žalio!

04.04.2022

16:55

0

Autor: 24sedam

Imali fudbalera više nešto više od deset sekundi

Bura u Nemačkoj se ne smiruje! Bajern je imao 12 fudbalera na terenu! Sada se Frajburg žalio!
AP22071600963382 - Copyright AP photo

Uprava Frajburga je ipak uložila žalbu zbog dešavanja tokom utakmice Bundeslige sa Bajernom. Podsetimo, pred kraj utakmice, na kratko, tim iz Minhena koji je na kraju i slavio imao je 12 fudbalera na terenu.

Ukratko da vas podsetimo šta se desilo.

U 85. minutu došlo je do zabune. U  igru je ušao Marsel Zabicer, a Kingsli Koman nije shvatio da treba da izađe. Problem je nastao jer je neko od članova stručnog štaba Bajerna dao četvrtom sudiji Komanov stari (29) broj umesto sadašnjeg, a to je 11. I na tabli je pokazan pogrešan broj.

Defanzivac Frajburga Niko Šloterbek rekao je sudiji Kristijanu Dingertu da protivnik ima igrača više. Usledio je kratak prekid, a Koman je ubrzo napustio igru.

Pošto je rok za žalbu isticao, Frajburg je ipak odlučio da se žali.

Kako se navodi, bili su u dilemi da li da podnose žalbu. Želja je da imaju aktivnu ulogu u situaciji, u kojoj nemaju interesa, ali je jedini motiv da se stvore uslovi kako se slične situacije ne bi ponavljale. Isto tako, žele da se stvori svest o kolektivnoj odgovornosti kako u poslovnom, tako i u sportskom smislu.

Kakav će biti odgovor nemačkih fudbalskih vlasti još se ne zna, jer (koliko god čudno zvučalo) za ovakve slučajeve ne postoje jasna pravila, pošto je problem bio u neispravnosti table za izmene. Čak ni stručnjaci nisu potpuno sigurno kako treba da se postupi u ovakvoj situaciji. Ne zna se da li krivicu treba da snosi sudija Kristijan Dingert i njegovi saradnici ili ljudi iz Bajerna.

Podsetimo, u meču 28. kola Bajern je kao gost slavio sa 4:1.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike