Bajern je surov, a Levandovski nemilosrdan! Liverpul preživeo Inter na Enfildu! (VIDEO)

08.03.2022

21:59

0

Autor: 24sedam

Bavarci zgromili Salcburg, neroazuri slavili pirovu pobedu na Ostrvu

Bajern je surov, a Levandovski nemilosrdan! Liverpul preživeo Inter na Enfildu! (VIDEO)
Tan2022-3-8_213942171_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Sćrader

Bajern i Liverpul nastavljaju borbu za evropski tron. U prvim revanš mečevima osmine finala elitnog takmičenja, Bavarci su bili bez milosti prema Salcburgu (7:1), dok su "redsi" na "Enfidlu" preživeli gostovanje Intera, koji se herojski oprostio od Lige šampiona za ovu sezonu - 0:1.

Posle 1:1 u Austriji i gola Komana u 90. minutu za izjednačenje, nemački šampion je pokazao svoju najsuroviju stranu prema gostima iz Salcburga, koji su na "Alijanc arenu" večeras izveli najmlađu startnu postavu u istoriji nokaut faze elitnog takmičenja (23.5 godina).

Robert Levandovski je bio centralna figura na terenu, postigavši het-trik za samo 23 minuta. Prva dva gola dao je sa bele tačke, dok je treći zabeležio nakon lošeg istrčavanja protivničkog golmana.

Domaćin nije ispuštao gas, a posle pola sata igre bilo je 4:0. Kamara se “kockao“ u opasnoj zoni, Koman oduzeo loptu i pronašao Gnabrija po boku, odakle je razornim udarcem sa nekoliko metara probušio mrežu Austrijanaca.

Probao je trener Salcburga da u nastavku susreta “promeša karte“, pa je u igru ubacio Sučija i Pjatovskog, ali ni to nije donelo boljitak, pošto je 54. minutu Miler je postigao peti gol za Bajern.

Golman domaćeg tima iako nije imao puno posla, primio je gol u 70. minutu, kada je Kjargard pobegao uskoj odbrani Bajerna i sa boka zakucao loptu u mrežu Nojera. U nastavku susreta usledila je nova opsada gola Salcburga, posle koje su pogađali Miler i Sane.

Liverpul je na travu "Enfilda" izašao sa dva gola prednosti koje je doneo iz Milana. Ipak, uprkos velikoj prednosti, legendarni liverpulski stadion strepeo je oko 100 minuta, iako je ekipa Jirgena Klopa od početka bila dominantna i stvarala više šansi.

Liverpul je do vođstva mogao već posle pola sata igre, kada je Žoel Matip šutirao glavom nakon kornera, ali nije imao sreće, te je lopta pogodila prečku. Samo minut nakon toga, Virdžil Van Dajk je šutirao glavom i lopta je išla prema mreži, ali se u poslednjem momentu podmetnuo Milan Škrinjar i otklonio opanost.

Inter je u nekoliko navrata uspevao da dođe do dobre pozicije u završnoj trećini terena, ali je delovalo kao da se Lautaro Martinez plaši bilo kakvog duela sa defanzivcima Liverpula, a pogotovo sa Van Dajkom. Ipak, deluje da mu je taj strah pomogao u 61. minutu. Matip je pogrešio prilikom dodavanja, što je iskoristio Ivan Perišić, dovevši loptu u posed svog tima. Ona je kroz par sekundi došla upravo do Argentinca, koji je brže bolje šutirao i postigao zaista fantastičan pogodak za 1:0.

Ipak, samo minut kasnije, Inter je ostao sa desetoricom na terenu. Aleksis Sančez je napravio zakasneli start nad Fabinjom i tako zaradio drugi žuti karton. Moramo imati na umu i to da je u prvom poluvremenu mogao da dobije direktan crveni, kada  je đonom startovao nad Tijagom Alkantarom, ali mu je sudija tada progledao kroz prste.

Najbolju šansu za Liverpul propustio je Mohamed Salah u 81. minutu, kada je sa samo nekoliko metara od gola Samira Handanoviča pogodio desnu stativu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike