Neustrašivi Miha održao video sastanak sa igračima, pokazao im bolničku sobu i dao lekciju koju će sigurno zapamtiti!

01.04.2022

21:19

0

Autor: 24sedam

Srpski stručnjak ohrabrio tim pred gostovanje Milanu

Neustrašivi Miha održao video sastanak sa igračima, pokazao im bolničku sobu i dao lekciju koju će sigurno zapamtiti!
Siniša Mihajlović - Copyright Profimedia

Ako je neko na trenutak možda i pomislio da će biti drugačije, brzo je dobio jasan signal – Siniša Mihajlović u novu životnu bitku ulazi još odlučniji da je pobedi.

Podsetimo, trener Bolonje se pre nekoliko dana javio na bolničko lečenje usled novih problema sa leukemijom, ali to ga ni ovoga puta nije sprečilo da bude uz svoj tim, kojem je pokušao da ulije dodatno samopouzdanje pred gostovanje lideru Serije A Milanu.

- Neki su dobro, neki manje dobro što je i normalno zbog ispadanja sa Svetskog prvenstva. Žao mi je zbog onih koji nisu otišli, ali mi je drago zbog onih koji su otišli – kazao je Mihajlović članovima svog tima, pre nego što im je objasnio zbog čega je odlučio da održi video sastanak.

- Sazvao sam vas jer su mnogi bili odsutni i igrali sa reprezentacijama, pa ću da ponovim sve. Neću biti tu fizički, ali bolnica u kojoj se nalazim ima kamere koje pokazuju utakmice i treninge Bolonje, tu sam non stop u kontaktu sa timom, sve stvari koje smo već radili radimo ponovo. Iz svoje bolničke sobe ću se boriti sa vama i neću se odmaći ni centimetar od ekipe, ali sam i te kako siguran da kada odete na teren - da ćete se boriti za mene. Ako smo jednom uspeli da pobedimo, ja u bolnici, vi na terenu jer ste bili sjajni, možemo i ovog drugog puta – kazao je Mihajlović.

Neustrašivi borac, kakav je bio celog života, srpski strateg je svojim igračima dao i životnu lekciju.

- Život se ne živi bez problema nego se živi bez obzira na probleme. Život nije prava linija, postoje krivine, usponi, padovi, rupe, na koje možeš da padneš, ali uvek treba da imaš snagu da kreneš dalje i da se nastavi sa rutom. Baš u najtežim trenucima, kao što smo videli pre, vidi se hrabrost i reakcija čoveka. Kada naletimo na problem, čovek može birati između dva puta: prvi je onaj uništavajući - kada se neko žali, izgubi veru, plaši se, odustane. A onaj drugi je konstruktivan - gde su važni pozitivan stav i pozitivne misli. Na primer, moja situacija pokazuje da živim u bolnickoj sobi tri sa tri, ali znam da je privremena situacija, imam veru u sebe, znam da ću pobediti ovu bolest, verujem doktorima i gledam na ovu stvar pozitivno.

Srbin je i ovoga puta iskoristio priliku da pokaže da je čovek hrabrost.

- Imam entuzijazam i ne plašim se jer znam da ću pobediti. Zajedno ćemo pobediti. Ako vam je bilo šta potrebno - tu sam. Ako treba ja vama nesto da saopštim - tu ste. Najvažnije da se niko ne predaje, ni ja u ovoj sobi, ni vi na terenu, i kad se igra kod kuće i kad se igra u gostima. Znam da je situacija teška što se rezultata tiče, ali što se tiče načina igranja utakmica - uvek smo se dobro pokazali – kazao je Mihajlović i pokazujući svojim igračima bolničku sobu u kojoj se nalazi poentirao:

- Igrajte dobro u Milanu, ništa nije nemoguće. Ako budete igrali kako znate biće teško i za njih! Rezultat je otvoren tako da se potrudite - zaključio je Mihajlović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike