San je ostvaren! Legendarni Holanđanin preuzeo klub koji u stopu prati Tadićev Ajaks

30.03.2022

18:34

0

Autor: 24sedam

Počinje sa poslom na početku predstojeće sezone

San je ostvaren! Legendarni Holanđanin preuzeo klub koji u stopu prati Tadićev Ajaks
rud - Copyright Profimedia

Ono što je najavljeno zvanično je i potvrđeno. Rud van Nistelroj je imenovan za šefa stručnog štaba PSV-a iz Ajndhovena. Kako je potvrđeno na sajtu "filipsovaca", legendarni Holanđanin će početi da radi od predstojećeg leta, odnosno od nove sezone.

- Oduvek je bio moj san da budem trener PSV. Radio sam sa direktorom kluba Tunom Gerbrandsom proteklih nekoliko sezona i bio sam ubeđen da mogu da započnem profesionalnu trenersku karijeru.

Pravi je trenutak da pređem na sledeći korak - rekao je 45-godišnji Van Nistelroj koji će naslediti Rodžera Šmita koji napušta klub po isteku ugovora.

Igračku karijeru je okončao pre deset godina, a kao trener je radio u mladom timu PSV i kao asistent u reprezentaciji Holandije. Za PSV je igrao tri sezone i na 67 ligaških mečeva postigao 62 gola. Ima dve osvojene titule u Erediviziji, 2000. i 2001.

Igrao je još i za Den Boš, a posle za Herenven, pomenuti PSV, Mančester junajted, Real Madrid, Hamburg, a karijeru je okončao u Malagi. Za Holandiju je odigrao 70 utakmica, uz 35 golova.

PSV je trenutno na drugom mestu na tabeli Eredivizije sa dva boda manje od Ajaksa našeg Dušana Tadića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike