Donaruma i Ibra predvode tim koji će Svetsko prvenstvo gledati na TV-u: Pogledajte koga je sve na spisku

30.03.2022

14:50

0

Svetsko prvenstvo će se igrati tokom novembra i decembra u Kataru

Donaruma i Ibra predvode tim koji će Svetsko prvenstvo gledati na TV-u: Pogledajte koga je sve na spisku
Haland Salah Donaruma Ibrahimović James Rodrigez - Copyright AP/Carl Recine/Fernando Vergara Profimedia MN press

Dugo su navijači reprezentacije Srbije čekali na plasman na Svetsko prvenstvo, te je u narodu na snazi velika euforija svakim pojavljivanjem nacionalnog tima.

Svetsko prvenstvo u fudbalu, održaće se u Kataru od 21. novembra do 18. decembra, a Srbija je plasman na najveći i najpraćeniji događaj izborila u grupi u kojoj je savladala Portugal, a Kristijana Ronalda i drugare, porazili su na njihovom terenu.

Žreb za šampionat održaće se u petak, 1. aprila sa početkom u 17 sati, pa se već nazire i sastav šešira. Još uvek se čeka na rasplet u Aziji i Južnoj Americi, kao i u Škotskoj i Velsu, ali veći broj učesnika već se priprema za uslove u Dohi.

Međutim, na spisku sigurnih putnika, ima i nekoliko iznenađenja, odnosno na spisku onih koji će Svetski šampionat pratiti ispred televizora je i trenutno velikih zvezda svetskog fudbala.

Tako put Katara neće krenuti Italijani, što je sigurno i najveće iznenađenje. Azuri su zaustavljeni u baražu i to u polufinalu, ni manje ni više od Severne Makedonije. Tragično je ovaj poraz okarakterisan na Apeninima, s obzirom na to da su šampioni iz 2006. godine, propustili i ono prethodno. U Kataru nećemo imati prilike da gledamo jednog od trenutno najboljih mladih golmana, čuvara mreže Pari Sen Žermena, Đanluiđija Donarumu, kao i njegove nešto starije i iskusnije kolege, Leonarda Bonučija i Đorđa Kjelinija.

Nešto manje iznenađenje je eliminacija Švedske. Bolji u poslednjem susretu baraža bili su Poljaci, predvođeni sjajnim Robertom Levandovski. Taj duel zapravo, kako god da se završio, eliminisao bi jednog od najboljih špiceva današnjice, a ovog puta je kod kuće ostao Zlatan Ibrahimović. Prekaljeni napadač ipak poraz nije toliko tragično shvatio, već se okreće novom velikom takmičenju. Podsetimo, Ibra ima 40 godina.

Još jedan napadač ostaje kod kuće - Erling Haland. Norveška možda i nije naročito poznata po fudbalu, ali sa pojavom neverovatnog golgetera, ovaj sport postao je i te kako zanimljiv na severu Evrope, a samim tim je podignut i rejting njihovog nacionalnog sastava u svetu. Norvežani su eliminisani u grupnoj fazi.

Mohamed Salah je sinoć nakon drame u susretu sa Ganom, poražen nakon penala. Bilo je u seriji jedanaesteraca svega, najviše nesportskog ponašanja i ometanja rivala, pa Salah i saigrači nisu uspeli da se izbore i sa protivnikom poput lasera. Gana je na kraju slavila, a Salah je bio tragičar, jer je promašio šut koji je mnogo toga mogao da odluči.

U Kataru neće biti ni reprezentacije Kolumbije, samim tim ni Hamesa Rodrigeza, ni Luisa Dijaza. Kockali su se Kolumbijci u kvalifikacijama Južne Amerike, te su ostali na bod ispod crte i petog mesta koje vodi u doigravanje.

A sada je vreme da se pripremi na ono najbolje što sledi i čekamo žreb.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike