Defanzivac Partizana se dobro seća bombardovanja: Kada se on vratio, za mene je rat prestao

24.03.2022

12:39

0

Štoper je tih dana dobio i netačnu informaciju da mu je stradao najstariji brat

Defanzivac Partizana se dobro seća bombardovanja: Kada se on vratio, za mene je rat prestao
Bojan Ostojić - Copyright MN Press

Na današnji dan pre 23 godine, pale su prve bombe na SR Jugoslaviju od NATO agresije, u akciji poznatoj kao "Milosrdni anđeo".

Vazdušnji napadi su trajali 78 dana, a poginulo je oko 3.500, a povređeno više od 12.000 ljudi. Za to vreme, u državi je sve stalo.

Tada petnaestogodišnji dečak, a sada fudbaler Partizana, Bojan Ostojić, dobro se seća tih dana, kada su stigle vesti da mu je stradao najstariji brat Zoran. Srećom, te vesti su bile netačne.

− Ja sam najmlađi od petoro dece. Zoran, Zorica, Goran, pa sestra Gorica i ja. Za vreme bombardovanja bio sam u Sevojnu sa porodicom. Nismo očekivali da će biti toliko strašno, dok sa prozora nismo videli kako gađaju vojni aerodrom Ponikve udaljen 23 km od Sevojna. Tada smo shvatili da je vrag odneo šalu, da je stvar ozbiljna i odlazili smo u sklonište. U skloništu smo provodili i dane i noći, sve do trenutka kada smo saznali da je moj najstariji brat Zoran, koji je u to vreme bio na ratištu na Kosovu ranjen - kazao je Ostojić, te dodao:

- Kao danas se sećam datuma, 13. 4. 1999. Dobijali smo razne informacije, od toga da nema nogu, pa do toga da je poginuo. Živeli smo u neizvesnosti sve dok ga nije njegova jedinica SAJ dovezla u Sevojno. Bogu hvala, bio je povređen samo u ruku, dok je njegov najbolji drug poginuo, a nekoliko ih je bilo takođe ranjeno. Kada je došao i rekao da više ne idemo u sklonište, već ostanemo kod kuće, za mene je kao dete tada rat prestao. Uz njega sam se osećao smireno i više nisam znao za strah - zaključio je defanzivac crno-belih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike