Danas je "Pavkovdan", a gde je Milan?

06.11.2020

12:13 >> 12:15

0

Autor: J. T.

Junak Zvezdine pobede nad Liverpulom daleko od statusa koji su mu doneli golovi evropskom prvaku

Danas je "Pavkovdan", a gde je Milan?
Copyright MN Press

Dan pre dvogodišnjice od pobede nad Liverpulom 2:0, Crvena zvezda je igrala protiv belgijskog Genta.

Junak rušenja ekipe koja je nekoliko meseci kasnije postala evropski šampion, Milan Pavkov, ponovo se našao u protokolu crveno-belih, ali u potpuno različitoj ulozi nego dve godine ranije.

Tada je iznenada upao u startnu postavu zbog povrede Ričmonda Boaćija, dok danas, sve i da je prvi špic Dijego Falćineli bio povređen, pitanje je da li bi Dejan Stanković uopšte uzimao u razmatranje da visokom napadaču pruži šansu od prvog minuta.

Imao je Pavkov posle Liverpula još nekoliko “junačkih izdanja”, kao što je gol u derbiju sa Partizanom za 1:1 u istoj sezoni, pa pogoci Helsinkiju u 90. minutu za 2:0 beogradskog duela kvalifikacija za Ligu šampiona i Kopenhagenu u sledećem kolu, takođe u Beogradu, u remiju 1:1, ali trenutno je 26-godišnji Novosađanin daleko od nekadašnje slave.

Golom u pobedi nad Čukaričkim 3:1 ispratio je Vladana Milojevića iz kluba, ali je pod vođstvom Dejana Stankovića pogodio samo u septembarskih 6:0 protiv Voždovca.

Šta je razlog pada u formi Milana Pavkova možemo samo da nagađamo, ali pretpostavki je nekoliko…

Jedna može biti navodna odluka crveno-belih da ga ne prodaju Bordou za 4.000.000 evra odmah posle golova Liverpulu, jer nisu bili zadovoljni dinamikom isplate. Druga je možda propao transfer u Kinu, kada je već bio napustio Zvezdu, ali se vratio iz Azije neobavljenog posla. Možda su i povremene povrede učinile svoje… A, možda se i zadovoljio slavom stečenom 6. novembra 2018.

Bez obzira hoće li ikada ponovo zaigrati i postići gol za crveno-bele, Zvezdini navijači zauvek će pamtiti Milana Pavkova zbog partije tog datuma.

Evo i podsećanja kako je to bilo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike