Juve pobeđuje, a Vlahović može sve! Srpski golgeter asistira i pogađa i sve to u prvih pola sata! (FOTO, VIDEO)

20.03.2022

15:54

0

Autor: 24sedam

Rezultat protiv "fenjeraša" bio je 2:0

Juve pobeđuje, a Vlahović može sve! Srpski golgeter asistira i pogađa i sve to u prvih pola sata! (FOTO, VIDEO)
Tan2022-3-20_154522337_0(5) - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus je pobedio Salernitanu u utakmici 30. kola Serije A, rezultatom 2:0, a velike zasluge za trijumf nad "fenjerašem" ima i Dušan Vlahović. Napadač "stare dame" iz Torina i reprezentacije Srbije bio je asistent i strelac.

Duel u Torinu je bio rešen već u prvom poluvremenu, a nekadašnji napadač Partizana i Fiorentine već u petom minutu je učestvovao u akciji za gol. Huan Kvadrado je u kaznenom prostoru proigrao Vlahovića, a onda je usledio i pas ka Paulu Dibali. Argentinac je "zalomio" čuvara i sa šest metara poslao loptu u mrežu.

Usledile su prilike Dibale i Vlahovića, a onda u 29. minutu posle centaršuta Matije de Šilja, videli smo skok Srbina i udarac glavom koji je bio dovoljan za 2:0 i 21. gol ove sezone u Seriji A. Takođe, izjednačio se sa Ćirom Imobileom iz Lacija na vrhu liste strelaca.

I u nastavku meča, Vlahović je pretio golmanu Luiđiju Sepeu koji je ipak uspeo da sačuva mrežu u duelu u koji je njegov tim ušao kao apsolutni autsajder. Inače, u 69. minutu šansu u ekipi gostiju je dobio i veteran Frank Riberi. Do 78. minuta na terenu je bio još jedan Srbin, Ivan Radovanović.

Kako se meč bližio kraju, gosti su zaigrali na sve ili ništa, pa su pretili iz kontre. Vojčeh Šćešni je morao da bude na oprezu, pa i da nekoliko puta i interveniše. Na primer, Nadir Zortea je u 83. minutu šutirao sa ivice kaznenog, ali je zamalo bio neprecizan.

Mada je u tim trenucima i Juve želeo da postigne novi gol, pa su saigrači tražili Vlahovića, ali lopta nije stizala do Srbina. Na terenu je bio do prvog minuta nadoknade, a tada ga je zamenio debitant u seniorskoj konkurenciji Fabio Mireti.

Već od sutra, Vlahović će biti sa našim nacionalnim timom kojeg očekuju dve prijateljske utakmice. U četvrtak će u Budimpešti igrati protiv Mađarske, a pet dana kasnije u Kopenhagenu, protiv Danske.

Naravno, Vlahović je na spisku, a Stojković od napadača računa i na Aleksandra Mitrovića iz Fulama i Luku Jovića iz Real Madrida.

U isto vreme (15.00) počeo je i meč Empolija i Verone, a pobednika nije bilo. Rezultat je bio 1:1, a u timu gostiju nije bilo Darka Lazovića i Ivana Ilića, zbog povrede, odnosno zbog suspenzije zbog kartona.

I kao što se zna, sada sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija.

Serija A, 30. kolo:

Petak:

Sasuolo - Specija 4:1 (1:1)

(Berardi 17, 48, Kan Ajhan 78, Skamaka 81 - Verde 35)

Đenova-Torino 1:0 (1:0)

(Portanova 14)

Subota:

Napoli - Udineze 2:1 (1:1)

(Osimen 52, 63 - Deulofeu 22)

Inter - Fiorentina 1:1 (0:0)

(Damfris 55 - Toreira 50)

Kaljari - Milan 0:1 (0:0)

(Benaser 59)

Nedelja:

Venecija - Sampdorija 0:2 (0:2)

(Kaputo 24, 38)

Empoli - Verona 1:1 (1:0)

(Di Frančesko 26 - Kanćelijeri 72)

Juventus - Salernitana 2:0 (2:0)

(Dibala 5, Vlahović 29)

Roma Lacio 18.00

Bolonja - Atalanta 20.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike