Vlahovićev tužan oproštaj od Lige šampiona! Grmeće u Torinu na VAR, Viljareal šokirao Juve! (VIDEO)

16.03.2022

21:52

0

Autor: 24sedam

Čelsi duplom pobedom eliminisao Lil

Vlahovićev tužan oproštaj od Lige šampiona! Grmeće u Torinu na VAR, Viljareal šokirao Juve! (VIDEO)
Tan2022-3-16_214148284_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Blistav početak i tužan završetak debitantskog učešća Dušana Vlahovića u Ligi šampiona. Srpski napadač je bio najzaslužniji što je Juventus na revanš meč osmine finala elitnog takmičenja doneo obećavajućih 1:1 iz Španije, ali je u revanšu Torino ostao šokiran. Viljareal je slavio 3:0 i plasirao se među najboljih osam klubova u Evropi.

Mladi srpski napadač dugo će pamtiti večerašnji meč, pošto su ga u nekoliko navrata milimetri delili da Juventusu donese toliko čekano vođstvo, koje bi vrlo verovatno meč usmerilo u potpuno drugom pravcu.

Najpre je u 20. minutu primio loptu na nekih 25 metara od gostujućeg gola, namestio se na levu nogu i veoma snažno šutirao, ali je golman ''Žute podmornice'', Heronimo Rulji, odlično odbranio.

Samo minut kasnije, bivši centarfor Partizana je ponovo bio u šansi. Igrao se 21. minut kada je De Šiljo sa levog boka poslao oštru loptu pred gol, gde je utrčao Vlahović i odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se na drugu stranu.

Treći pokušaj se dogodio u 35. minutu, kada je nakon kornera lopta došla do njega, a on se dobro snašao i pokušao glavom, ali je Rulji ponovo odlično reagovao i otklonio opasnost.

I kako to obično u fudbalu biva, za neiskorišćene šanse uglavnom stigne kazna. A ona je ovoga puta bila surova. Trenutak odluke odigrao se u 76. minutu, kada je Đerar Moreno "sa kreča" otvorio Viljarealu vrata četvrtfinala elitnog takmičenja. Prethodno je Rugani neopreznim startom u šesnaestercu srušio Fransisa Kokelana, a odluka o najstrožoj kazni doneta je posle konsultacije sa VAR tehnologijom. 

Od tog momenta sve je na "Alijanc" stadionu krenulo nizbrdo za domaćina. Alegri je sve karte bacio u napad, ostavio na polovini svog tima previše prostora, koji su gosti do kraja meča maksimalno iskoristili da na kraju slave i ubedljivu pobedu, koju su im doneli Pau Tores u 85. minutu i Dandžuma iz penala u nadoknadi vremena.

U drugom meču dana Čelsi je i kao gost savladao Lil. "Plavci" su u Francuskoj slavili 2:1.

Doneo je londonski tim veliki kapital na revanš sa francuskim šampionom (2:0), ali nije mogao da prođe bez male drame, pošto je domaćin u 36. minutu, sa bele tačke, prepolovio vođstvo Čelsija. Žoržinjo je nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a precizan sa 11 metara bio je Burak Jilmaz.

Ipak, nada domaćina bila je kratkog daha. U finišu poluvremena Žoržijno se iskupio za skrivljeni jedanaesterac, proigrao je Kristijana Pulišića koji je pogodio donji levi ugao za 1:1, da bi u 71. minutu, Aspilikueta u gol pretvorio asistenciju Maunta za konačnih 2:1.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike