Legendarni Arigo Saki o čuvenoj "magli": Gradonačelnik Beograda nam poručio "Pozdrav, budući šampioni Evrope"

26.12.2020

14:57 >> 20:30

0

Čuveni trener Milana prisetio se meča sa Crvenom zvezdom iz 1988. godine

Legendarni Arigo Saki o čuvenoj "magli": Gradonačelnik Beograda nam poručio "Pozdrav, budući šampioni Evrope"
Copyright MN Press

Legendarni italijanski trener Arigo Saki prisetio se svoje epizode u Milanu, kada je 1988. godine zbog magle i penala njegova ekipa eliminisala Crvenu zvezdu iz Kupa evropskh šampiona. Tada mladi trener, koji na iznenađenje kompletne italijanske javnosti od predsednika kluba Silvija Berluskonija dobio priliku da vodi “rosonere” posle rada sa trećeligašem Parmom, dobio je u Beogradu uspomenu za ceo život:

Pročitajte još

Kada smo igrali utakmice na SP 1994. u SAD, Kostakurta mi je govorio da su svi ti mečevi kao onaj beogradski. Imali smo sreće u prvom delu, ali da vam kažem, nisam video ni naš gol, ni Virdisov crveni karton. Bila je to noć strasti. U drugoj utakmici smo zaslužili da pobedimo uz velike sudijske greške. Nisam nam priznali gol iako je metar lopta bila unutra, to je bila gruba greška. Međutim, kada se sve završilo, dobro se sećam toga, predsednik Crvene zvezde i gradonačelnik Beograda ušli su u naš autobus i rekli – “Pozdravljamo buduće šampione Evrope” – ispričao je Saki.

MN Press

Pročitajte još:

Ako je Saki imao predstavu o tome ko im upućuje želje, onda je u autobus ušao gradonačelnik Aleksandar Bakočević zajedno sa prvim čovekom Crvene zvezde Svetozarom Mijailovićem, koji je i danas na istoj poziciji.

Milan je te sezone predvođen trojicom Holanđana Rajkardom, Van Bastenom i Gulitom, osvojio titulu prava kontinenta, a Berluskoni je svima koji su mu zamerali ranije što je doveo na klupu trenera bez igračke prošlosti nastavio da ponavlja:

Nikad nisam mislio da je dobar džokej pre toga morao biti konj!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike