Jugoslaviju su iz Švedske izbacili kao da je smeće! Mijatović se pita jesu li Balkanci toliko loši (VIDEO)

16.03.2022

09:05

0

Čuveni fudbaler se dotakao i nemira u Ukrajini

Jugoslaviju su iz Švedske izbacili kao da je smeće! Mijatović se pita jesu li Balkanci toliko loši (VIDEO)
Mijato12 - Copyright MN Press

Legendarni fudbaler Jugoslavije Predrag Mijatović, uvek je bio interesantan sagovornik i kao neko ko je u karijeri igrača, ali i kasnije, kao zvaničnik, prošao mnogo, te je i opširan intervju za BeIn Sport u kojem je govorio i o nemirima u Ukrajini i Rusiju, privukao pažnju.

Njega je ta situacija dodatno podsetila na nemire koji su vladali na Balkanu, devedesetih godina prošlog veka.

- Poslednjih dana puno razmišljam o devedesetim godinama, posebno o 1999. kada je NATO dva i po meseca bombardovao Beograd, Podgoricu i mnoge druge gradove u Crnoj Gori. To su komplikovane stvari i traume zbog kojih se zapitaš jesu li Balkanci toliko loši da su to zaslužili - rekao je Mijatović.

Podsetimo, Rusi su izbačeni sa mnogih takmičenja, fudbalskoj reprezentaciji je zabranjen nastup u baražu, dok su klubovi izbačeni iz Evrope, a popularni Mijat ističe da je uvek bio protiv rata i nemira.

 

 

- Ja sam protiv svake vrste konflikta i protiv rata, ali postoje neke stvari koje tada nisam razumeo, a ni sada ih ne razumem kada je reč o ratu u Ukrajini. Zbog čega sportisti trpe sankcije? Sport je nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost da se takmiči? Zbog toga što su političari doneli loše odluke? Zašto sportisti moraju da plaćaju zbog borbi političara za moć?

Mijatović se dotakao i situacije koju je doživela reprezentaciji Jugoslavije pred Evropsko prvenstvo 1992. godine.

- Zbog sukoba u mojoj državi nismo mogli da nastupimo na Evropskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a oni su nas izbacili kao da smo smeće - rekao je Mijatović i  opisao trenutak kada je u Španiji posetio reprezentativce Hrvatske.

- Sa Davorom Šukerom, Robertom Prosinečkim, Zvonimirom Bobanom sam igrao zajedno, osvojili smo Svetsko prvenstvo za mlade u Čileu zajedno i sada bi neki političari u mojoj državi hteli da se ne družim sa njima i kažu da sam izdajnik jer sam ih posetio. Sport mora biti izvan takvih situacija - zaključio je Mijatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike