Dres Kevina Garneta pod svodove dvorane Bostona! Emotivnoj večeri prisustvovao i Rej Alen (VIDEO)

14.03.2022

08:36

0

Garnet je sa Alenom i Pirsom bio deo prvog "supertima"

Dres Kevina Garneta pod svodove dvorane Bostona! Emotivnoj večeri prisustvovao i Rej Alen (VIDEO)
Tan2022-3-14_15642248_0 - Copyright Tanjug/AP

Dres sa brojem 5, koji je od 2007. do 2013. godine nosio u Boston Seltiksu, čuveni američki košarkaš Kevin Garnet noćas je povučen.

Garnet je tokom fascinantne karijere nastupao u NBA ligi od 1995. godine do 2016. godine, a pored Bostona, nosio je i dres Minesote Bruklina.

Najbolju sezonu u karijeri odigrao je 2008. godine, kada je u proseku beležio 18,8 poena i 9,2 skoka, a tada su Seltiksi uzeli šampionski prsten, pobedom u velikom finalu nad Los Anđeles Lejkersima, koje je predvodio pokojni Kobi Brajant.

 

 

Boston je dres povukao noćas, nakon meča sa Dalas Maveriksima, gde je domaćin poražen 92:95.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je veliki broj zevzda iz te, šampionske generacije, među kojima je bio i Rej Alen, kao i Pol Pirs, Glen Dejvis i Kendrik Perkins, Deni Ejndž...

Inače, poznato je da Garnet i Alen dugo nisu komunicirali, zbog svađe, kada je Rej pojačao velikog rivala, Majami Hit, ali je pomirenje konačno usledilo na  ol-staru.

 

 

- Dobro je videti Reja Alena ovde. Dobro je videti te, čoveče. Ti si sledeći - rekao je Garnet, koji je upravo sa Alenom i polom Pirsom bio deo prvog "supertima", koji je uspeo da vrati titulu Seltiksima nakon 22 godine.

Bila je to prva i još uvek poslednja titula Seltiksa još od ere Lerija Birda.

- Kada sam tek stigao, (bivši igrač Seltiksa) Antoan Voker me odvukao u stranu i rekao mi neke mudre reči koje sam iskoristio na pres konferenciji. Prva stvar koju sam uradio posle predstavljanja je da sam došao ovde i pogledao pod svodove. Zamislio sam, ne samo titulu, već i besmrtnost na plafonu. Mogu vam reći da sam ovo zamišljao - rekao je Garnet.

 

 

Garnet je u NBA stigao 1995. sa 19 godina. Već u dresu Minesote je bio MVP lige, a karijeru je završio kao jedini igrač u istoriji sa najmanje 25.000 poena, 10.000 skokova, 5.000 asistencija, 1.500 ukradenih lopti i 1.500 blokada i jedini igrač u istoriji sa prosekom od najmanje 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija u šest uzastopnih sezona!

Impresivnim klupskim brojkama, dodao je i titulu olimpijskog šampiona sa reprezentacijom SAD na Igrama u Sidneju 2000.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike