Milko je pre 32 godine izbacio holandski Groningen, a ko će među Stanojevićevih 11 biti upamćen zbog igre protiv Fejenorda (SASTAV)

09.03.2022

21:05

0

Autor: 24sedam

U odsustvu suspendovanog Rikarda, otvoren je prostor za čoveka odluke u timu Partizana

Milko je pre 32 godine izbacio holandski Groningen, a ko će među Stanojevićevih 11 biti upamćen zbog igre protiv Fejenorda (SASTAV)
milko11 - Copyright MN Press

Ima li Partizan danas igrača znanja i fudbalskog bezobrazluka Milka Đurovskog? Ovo pitanje bilo je upućeno Aleksandru Stanojeviću na konferenciji za štampu dan uoči meča osmine finala UEFA Liga konfrencija sa Fejenordom (četvrtak 18.45, Arena Sport Premium 1) u Beogradu, ali odgovor od stratega crno-belih nije dobijen, verovatno iz razloga što bi takva njegova procena nepotrebno povećala pritisak na jednog igrača.

Otkud Milko u priči o Fejenordu? Poslednji put kada su se crno-beli našli među osam najboljih ekipa u Kupu kupova bilo je to u sezoni 1989/90. Proleće je obezbeđeno trijufmom protiv holandskog Groningena, a Đurovski je odigrao 180 minuta za pamćenje postigavši po gol na svakoj utakmici, s tim da je mnogima njegov pogodak u Beogradu jedan od najlepših u novijoj istoriji kluba.

Dakle, dva su zajednička "taga" Partizanovih evropskih priča sa distancom od 32 godine - "Holanđani" i "četvrtfinale". Ostaje još da se pokaže da li ova generacija crno-belih može eliminisati svog rivala iz zemlje "lala" i da li će put ka pobedi pokazati skrivena genijalnost jednog novog Milka ili će timska igra ostati najjači adut.

Pobeda se jedino piše, ali ova era crno-belih vapi za jednim istinskim herojem. Takav fudbaler je potreban da bi deca dobila idola koga bi svakog vikenda mogla da vide uživo na stadionu, da za promenu Ronaldo i Mesi u tom dečijem svetu dobiju konkurenciju iz domaće radinosti i da iz svega toga Partizan izađe ekonomski snažniji nego danas. Tome bi poslužio heroj koga navijači dugo čekaju, a Stanojević ga možda drži među ovih 11 fudbalera:

Popović - Živković (Miletić), Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Menig, Natho, Marković - Milovanović.

MN Press
Aleksandar Popović

Kod izbora za "jedinicu" Partizanov trener nije ostavio dilemu - Aleksandar Popović. Sitne nesigurnosti u poslednje vreme nisu mogle da prevladaju procenu Stanojevića da je mladi Užičanin perspektiva kluba i da zbog toga mora zadržati status prvog golmana. 

Već kod desnog beka potpuno je druga priča za navijače. Marko Živković ili Nemanja Miletić - spekulisaće se do zvanične objave timova. Ulazak nižeg i okretnijeg Živkovića u startnu postavu doneo bi bolja rešenja u ofanzivnom delu igre, a opredeljenje za stamenog Miletića pojačao bi skok i dao čvršći stav prema najopasnijem igraču Fejenorda Kolumbijcu Sinisteri. Forma favorizuje Živkovića, ali i to je veliko pitanje ko i kako gleda na zadatke jednog desnog beka.

Štoperi su sasvim sigurno Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će levi bok držati Slobodan Urošević. Protok lopte zavisiće od Miloša Jojića i Saše Zdjelara, uz mali postotak mogućnosti da sveže oporavljeni Marko Jevtović bude jedan od dvojice "osigurača" i da Jojić iz ofanzivnog veznog dela ekipe istisne Bibarsa Natha.

FK Partizan
Marko Milovanović

Bez obzira što se neće desiti, ovakva odluka lako bi sebi pronašla opravdanje. Izraelcu je problem da prati ritam evropskih utakmica još od kvalifikacija. Muči se da trkački odradi deo posla na sredini, posebno u defanzivnoj fazi igre i zato se ocena nastupa ne izvodi na osnovu kontinuiranog rada tokom njegovog trajanja na terenu već je ona uglavnom opisna - "odlučio pobednika" ili "nije odlučio, bio neprimetan". U Evropi se još nije istakao, pa ga negde već zovu " velikim majstorom malih utakmica" - opravdano.  Uprkos nedostacima nije izgubio Stanojevićevo poverenje, izvesno je da će i sutra 60 do 70 minuta provesti u igri, mada je iza njega cela nedeljna utakmica protiv Spartaka u Subotici.

FK Partizan
Bibars Natho

Partizanova krila Kvinsi Menig i Lazar Marković u odsustvu suspendovanog Rikarda, realno imaju najveći potencijal da zasluže svoj "tag" kao Milko, pa bi stoga bilo prirodno da oni preuzmu najveći deo odgovornosti. U tom slučaju Marko Milovanović mogao bi da zaigra rasterećeno i postane još sutra uveče ono što svi u klubu očekuju od njega - idol nove generacije navijača!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike