Kostić ulepšao veče u Ligi Evrope, gosti slavili na otvaranju osmine finala!

09.03.2022

19:57

0

Autor: 24sedam

Pobede Liona i Ajntrahta

Kostić ulepšao veče u Ligi Evrope, gosti slavili na otvaranju osmine finala!
Tan2022-3-9_204738115_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Osmina finala Lige Evrope otvorena je sa dve pobede gostujućih timova. U premijernim mečevima nokaut faze drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja, Ajntraht je kao gost bio bolji od Betisa (2:1), dok je Olimpik iz Liona slavio u Portu (1:0).

Meč je Sevilji obeležio je srpski reprezentativac Filip Kostić, majstorijom kojom je doneo početnu prednost gostima. U 14. minutu  Ajntraht je prekinuo napad Betisa, u nastavku akcije lopta je stigla do srpskog fudbalera na levoj strani koji je, možda i pomalo nehotično, zatresao mrežu rivala.

Na isteku pola sata igre, Betis je stigao do izjednačenja. Fekir je bio u prodoru, napravio prostor za šut i sa 13 metara iskosa pogodio suprotan ugao za 1:1.

Dva minuta kasnije Gonzales je pogrešio, usledio je prodor Jespera Lindstroma po desnoj strani i asistencija za Kamada i gosti su ponovo poveli. 

Nemački tim imao je šansu da u 52. minutu uveća prednost iz penala, ali je golman Betisa Klaudio Bravo odbranio šut sa 11 metara koji je uputio Rafael Santos Bore.

U Portu je čovek odluke bio Lukas Paketa. U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika, a presudni momenat odigrao se u 59. minutu.

Musa Dembele uspeo da prograo Lukasa Paketu, koji je sa zavojem na glavi, levom nogom pronašao put do mreže i ispostaviće se, doneo pobedu francuskom timu.

Porto je u nadoknadi uspeo da postigne pogodak, ali je nakon VAR asistencije poništen zbog nedozvoljene pozicije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike