Partizan ispao od Videotona 1985. godine zbog filmova za odrasle! Mađarski golman otkrio dugo čuvanu tajnu

09.03.2022

13:03

0

Čuveni golman Peter Distl rekao da su njegovi saigrači bili veoma napeti pred susret sa crno-belima

Partizan ispao od Videotona 1985. godine zbog filmova za odrasle! Mađarski golman otkrio dugo čuvanu tajnu
peter distl1 - Copyright Printscreen/YouTube

Legendarni mađarski golman Peter Distl ispričao je kako se 1985. godine njegov Videoton iz Sekešfehervara priprema za meč Kup UEFA protiv Partizana i zašto su crno-beli ubedljivim porazom u gostima 5:0, na kraju eliminisani iz Evrope.

Distl zasluge pripisuje čuvenom treneru Ferencu Kovaču, koji je tačno znao šta treba ekipi u svakom momentu, pa je tako pred Partizan odlučio da svoje igrače malo "relaksira" filmom u trajanju od 20 minuta.

- Veći deo ekipe već godinama je igrao zajedno u Fehervaru, pravi uspeh je bio da neko protrese tim nečim novim. Kada je čika Ferenc ušao u svlačionicu, vazduh se zaledio. Ono što je rekao bilo je sveto i neprikosnoveno. Njemu je bilo važno samo šta se pokazuje na terenu, na treningu i na utakmici - rekao je Distl za "fourfourtwo.hu" i nastavio:

- Spremali smo se za utakmicu protiv beogradskog Partizana, stavio je snimak protivnika i video da je tim jako napet. Rekao je vozaču da izvadi kasetu iz autobusa. Imre je izašao sa porno filmom i gledali smo ga dvadeset minuta. Da li je to pomoglo boljoj pripremi? Ne može se reći, ali rezultat pokazuje da je to bio izuzetan potez starog lisca.

Videoton je posle porata od 2:0 u Beogradu i eliminacije Partizana u 3. kolu, stigao do finala, izbacivši u polufinalu Željezničar predvođen Ivicom Osimom. U borbi za trofej trijufmovao je Real Madrid, koji je u Fehervaru slavio sa 0:3, dok je u Madridu Videoton bio bolji sa 0:1.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike