Zvezda pisala FSS! Ne "smemo" da budemo šampioni, dovedite strane sudije!

07.03.2022

17:19

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli bili nezadovoljni odlukama u meču Spartaka i Partizana

Zvezda pisala FSS! Ne "smemo" da budemo šampioni, dovedite strane sudije!
Terzić, Mrkela i Mijailović - Copyright MN Press

Crvena zvezda je posle pobede Partizana u Subotici reagovala, tako što je objavila dva saopštenja u kojima su između ostalog zatraženi i promena u Sudijskoj komisiji, pa i raspisivanje izbora u FSS na svim nivoima.

Dan kasnije su iz Ljutice Bogdana pisali i v.d predsednika Nenadu Bjekoviću u kojem se traži da u utakmicama Superlige Srbije pravdu dele stranci. Pismo je potpisao predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović.

- FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu a navijačima istinski ponos. Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFE.

Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u v.d. stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije. Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika.

Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od dva minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu.

Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle proteka vremena od dva minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa dva boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Već duži period smišljeno se u fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

FK Crvena zvezda
 

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja. FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedelje u večitom derbiju.

- Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule - navedeno je u pismu MIjailovića.

Za vikend, posle obaveza u Ligi Evrope i gostovanja Rendžersu, sledi i novi meč Superlige, u Gornjem Milanovcu, protiv Metalca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike