Zvezda na rođendan izabrala najuspešnije! Dejan je najbolji trener, a drugi Dejan vodi najbolji tim (FOTO)

04.03.2022

12:56

0

Autor: 24sedam

Nagrađeni su i navijači

Zvezda na rođendan izabrala najuspešnije! Dejan je najbolji trener, a drugi Dejan vodi najbolji tim (FOTO)
sdcz-287 - Copyright MN Press

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas 77. rođendan, pa su dodeljene nagrade najboljima.

Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji su košarkašica Maša Janković i fudbaler Mirko Ivanić izabrani su za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu.

MN Press
 

Na tradicionalnoj svečanosti u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", trener košarkaša Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera, dok su fudbaleri, aktuelni šampioni Srbije i osvajači Kupa Srbije najbolji klub ovog društva.

U ime fudbalskog kluba obratio se generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Obeležavanje rođendana je uvek lep događaj, jer tada okupljano nama drage ljude i podsećamo se lepih trenutaka. Tako smo se i danas okupili ovde da obeležimo 77. rođendan naše Crvene zvezde, najvećeg kluba na ovim prostorima i najvećeg i najboljeg sportskog društva u Evropi. Zato sa zadovoljstvom koristim ovu priliku da svima vama čestitam današnji rođendan i čestitam sve uspehe koje ste ostvarili u prethodnom periodu. I naš fudbalski klub ima mnogo razloga za ponos. Ostvarili smo istorijske rezultatek koji će ostati zapisani zlatnim slovima u svim monografijama našeg kluba.

Osvojili smo četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, posle 14 godina osvojili smo duplu krunu, po peti put smo se plasirali u grupnu fazu UEFA takmičenja, osvojili smo prvo mesto u grupi Lige Evrope i posle 30 godina, prvi put smo se plasirali u osminu finala UEFA takmičenja. Iskreno se nadam da ćemo peti put uzastopno osvojiti šampionsku titulu u maju i da ćemo se ponovo radovati. Ponosan sam i na sve ostale uspehe koje ste napravili u ovoj godini i siguran sam da su mnogi od vas prisutnih zaslužili da podignu danas pehar.

Fudbalski klub Crvena zvezda je u prethodnom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagao mnoge klubove i iskreno se nadam, za to imamo plan i projekat, da ćemo biti u narednom periodu biti u boljoj situaciji, boljoj mogućnosti i da ćemo biti kičma i motor razvoja svih ostalih klubova, konkretnim potezima. Još jednom da se zahvalim na ovom priznanju, da vam poželim mnogo uspeha u narednom periodu i da svim zvezdašima čestitam 77. rođendan - istakao je Terzić.

MN Press
 

Nagradu za životno delo dobili su Svetozar Mijailović i Dragiša Vučinić, dok je nagrada "Crveno-belo srce" pripala Fondaciji Delije.

- Kada dobijete priznanje iz porodice kakva je Sportsko društvo Crvena zvezda koja okuplja 36 klubova, i jedno je od najvećih sportskih društva uopšte, a imate dugi život u Crvenoj zvezdi onda je stvarno fantastično osećanje. Ono što je za mene jako važno da se to dugogodišnje angažovanje pre svega u fudbalskom klubu na neki način vrednuje kroz priznanje za životno delo. Ovom prilikom želeo bih da istaknem da nije samo moja radost u tome, već je zasluga Crvene zvezde za mnoge radosti koje sam radeći u ovom klubu doživeo i tu radost i dan danas doživljavam.

Istakao bih da mlade generacije, mladi ljudi koji se budu angažvali u radu Crvene zvezde treba da shvate ili prihvate to da za svoj rad, ako ga predano i sa odanošću imaju prema Crvenoj zvezdi, Zvezda će vam vratiti. Verujem da ćemo svi zajedno doživete mnoge nove radosti u ovom klubu, zahvaljujući sportistima koji na borilištima postižu te rezultate, a mi smo samo ti koji na neki način se bore za uslove u kojim će se moći ostvariti ti sportski ciljevi - istakao je Mijailović, predsednik fudbalskog kluba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike