Mirisalo je na iznenađenje, a onda je Falćineli oterao maglu (video)

08.11.2020

20:04 >> 21:10

0

Autor: D. B.

Crvena zvezda morala da juri prednost Inđije, ali je Italijan uspeo da donese nova tri boda

Mirisalo je na iznenađenje, a onda je Falćineli oterao maglu (video)
Copyright MN Press

Možda to nije bilo ono lepo evropsko lice kakvo je viđeno recimo na meču protiv Libereca, ali je meč protiv Inđije doneo potvrdu čvrstog evropskog karaktera demonstiranog ne meču sa Gentom.

Posle velikog preokreta Crvena zvezda je savladala Inđiju sa 3:2 (1:1) u 14. kolu Superlige, takmičenja u kome i dalje tim Dejana Stankovića nije osetio gorčinu poraza. Ali, večeras je on “zamirisao” iako su crveno-beli bili dominatni u duelu sa Inđijom.

Junak meča – Dijego Falćineli. Dvostruki strelac i čovek koji je uspeo da ostavi sva tri boda na stadionu “Rajko Mitić”.

Po magli u kojoj se nije video praktično prst pred okom, Stanković je na teren poslao sastav koji bi komotno mogao da strtuje i u evropskoj utakmici – na golu Borjan, u odbrani Gajić, Pankov, Eraković i Degenek, na mestu zadnjeg veznog Sanogo, a isped njega Gavrić, Kanga, Katai, Ben, Fanćineli.

Praktično jedini eksperiment Stankovića bila je pozicija Strahinje Erakovića na mestu levog beka (iako je bilo očekivano da će odsustvo povređenog Rodića nadomestiti Degenek).

Pročitajte više: Šta se dešavalo iz minuta u minut na meču

I Zvezda je dobro krenula: Gavrić je pogodio prečku u 10. minutu, Falćineli je pokušao “makazicama”… I ubrzo se inicijativa Zvezde isplatila. Italijanski napadač Falćineli uspeo je da iskoriti dodavanje Gavrića.

Zvezda je povela u 21. minutu meča preko Falćinelija. Nastavila se dominacija crveno-belih tokom koje je Gavrić imao šansu da donese 2:0… A onda je Inđija počela da se oslobađa pritiska. Nagoveštaj da i gosti umeju da priprete bio je šut Obradovića. Odogovr na promašaj Bena koji je imao 1 na 1 sa Jovičićem bio je izjednačujući gol Neškovića.

Praktično on je iskoristio poklon mladog Erakovića i njegovu traljavu loptu unazad ka golmanu Borjanu. U tim trenucima Zvezda je potpuno pritisnula goste, ali…

Inđija je uspela da povede. Strelac je ponovo bio Nešković.

Ruku na srce Zvezda nije imala ni sreće pošto je neposredno posle njegovog gola Katai pogodio stativu, a onda je ostala i bez Kange posle sudara glavom sa Radinom.

Pročitajte više: Strašne scene na “Marakani”

U tom 70. mimutu Stanković je, čini se povukao, pravi potez. Ubacio je u igru Milana Pavkova. Posle samo četiri minuta provedenih u igri stameni centarfor je iznudio jedanesterac kada ga je Čermelj povukao u petercu. Katai je bio surovi egzekutor sa kreča.

I onda i usledio potpuni preokret. U smiraj utakmice, u momentu kada je i magla konačno počela da napušta stadion Flačineli je ponovo pogodio. Jedan trzaj glavom bio je kruna na prvi pogled propale akcije. Zvezda se izvukla.

Crvena zvezda – Inđija 3:2 (1:1)

(Falčineli 21, 85, Katai 75 iz penala – Nešković 37, 64)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Eraković (od 46. Gobeljić), Degenek, Sanogo (od 70. Nikolić) Kanga (od 70. Pavkov), Gavrić (od 46. Ivanić), Ben (od 70. Spiridonović), Katai, Falćineli.

INĐIJA: Jovičić, Bastajić (od 70. B. Ilić), Mihajlov, Krneta, Cucin, Čermelj, Đorđević, Radin (od 80. M. Ilić), Nešković, Aleksić, Obradović (od 80. Vujasin).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike