Hrvatima teško da prihvate da će Srbija imati dva tima u Ligi šampiona: Zvezdi priželjkuju izbacivanje iz takmičenja!

03.03.2022

10:11

1

Čemu nepotrebna polemika?

Hrvatima teško da prihvate da će Srbija imati dva tima u Ligi šampiona: Zvezdi priželjkuju izbacivanje iz takmičenja!
crvena zvezda - Copyright 24sedam/MN Press

Nekoliko dana nakon što je obelodanjeno da će Crvena zvezda igrati u osmini finala Lige Evrope sa Glazgov Rendžersima, te da je srpskim klubovima otvoren put ka Ligi šampiona u narednoj sezoni, pojavili su se razni novinski natpisi u regionu koji napadaju srpske sastave.

Naime, na jednom hrvatskom portalu, osvanuo je tekst naslovljen "Crvena zvezda bi mogla biti izbačena iz Europske lige?! UEFA za sada šuti, a iz Beograda stižu bahate izjave". Dalje se navodi da je razlog zapravo sponzorstvo ruske ompanije Gasprom.

- Neki klubovi van Evropske unije, poput beogradske Crvene zvezde i dalje na dresu imaju Gaspromovu reklamu. Hoće li srpski prvak zbog toga imati problema? Može li UEFA od crveno-belih da traži da u evropskim takmičenjima ukloni Gasprom sa dresa? Šta ako čelnici Zvezde odbiju, hoće li ih UEFA izbaciti iz Evrope? - navodi se u tekstu.

Dalje se prenosi izjava generalnog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića, koji je navodno kazao da šampion Srbije nije dobio zahtev da ukloni logo poznate kompanije.

Čemu onda polemika?

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike