Da li je Lazar Marković taj koji Partizan može da povede u rušenje Fejenorda? Nikad bolji trenutak da zasluži status klupske legende

02.03.2022

12:33

0

Autor: 24sedam

Kapiten crno-belih biće ključan za igru Stanojevićevog tima u dvomeču sa Holanđanima

Da li je Lazar Marković taj koji Partizan može da povede u rušenje Fejenorda? Nikad bolji trenutak da zasluži status klupske legende
20210930npMarkovicL3 - Copyright MN Press

Rane od derbija sporo zarastaju, ali Partizan pod hitno mora da pronađe put za samoizlečenje. Ništa ga neće uspraviti kao pobede. Već tri boda protiv Lučanaca sutra u Humskoj bila bi prva doza leka, a trijumf nad Fejenordom u četvrtak dobio bi dejstvo "bustera" od koga bi se potpuno izbrisale slike horora sa "Rajka Mitića".

Holanđani će biti najveći i najozbiljniji test za ovaj tim Partizana u tekućoj sezoni. To je ekipa jača od Genta. Fizički superiornija od Belgijanaca, ali sa jednom pametnom igrom kao letos protiv Sočija, njihova eliminacija u osmini finala Lige konferencija ne bi bila nemoguća misija. Zato Partizanu treba maksimum svakog fudbalera, posebno kapitena Lazara Markovića.

Crno-beli do dvomeča sa Spartom nisu pobedili važnu evropsku utakmicu, a da Marković nije imao ključnu ulogu u rušenju rivala. U pojedinim mečevima ova tvrdnja se jednostavno dokazivala statistikom, jer je epitet najboljeg protiv slovačke Dunajske Strede, Sočija, Flore u Beogradu osvajao golovima i asistencijama, a bio je odličan i kada mu statistika nije mogla da izmeri učinak.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takav slučaj su bili dueli protiv Santa Klare ili Anortozisa na Kipru i svim ostalim utakmicama u Superligi gde se golim okom videlo da igrom u odbrani protivnik pokazuje koliko respektuje njegovo iskustvo i brzinu.

Način na koji je AZ otvorio Fejenord favorizuje igru po krilu, naročito po desnoj strani zbog naivnosti beka Tajlera Malasije. On je protiv ekipe iz Alkmara pokazao da nije sve u snazi i brzini i da bi jedan igrač Markovićevog kalibra, koji menja ritam i pravac kretanja, napada drugu stativu, mogao da mu bude neprijatan za čuvanje.

Marković danas slavi 28. rođendan! Dežurni kritičari odavno su digli ruke od njega proglasivši ga bivšim fudbalerom, pa im je sve ono od jesenas učinjeno malo i nedostojno njegovog talenta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

Ako bi doprineo izbacivanju Fejenorda možda bi im dao dobar povod da zauvek zaćute ili bar na neko vreme, dok bi za drugi deo navijačkog puka, onaj mirniji, definitivno postao klupska legenda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike