Potvrđena skandalozna odluka - Rusija potpuno izbačena iz svetskog fudbala!

28.02.2022

17:54

2

FIFA i UEFA zajednički donela odluku da kazne sportiste

Potvrđena skandalozna odluka - Rusija potpuno izbačena iz svetskog fudbala!
Finale Lige šampiona - Copyright Profimedia

Kao što je i najavljivano, FIFA i UEFA zvanično su suspendovale ruske timove iz međunarodnih takmičenja!

Najmoćnija tela u svetskom fudbalu poklekla su tako pred raznim pozivima da se Rusija ukloni iz kvalifikacija za Mundijal u Kataru, što je sada i učinjeno. Nijedan od klubova neće moći da nastavi takmičenje u Evropi.

UEFA je saopštila da je poništila i dugoročni, veoma unosni ugovor sa ruskom energetskom kompanijom Gazprom.

To znači da Rusija sada neće igrati protiv Poljske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok je ženskom timu zabranjeno da učestvuje na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

- FIFA i UEFA su zajednički odlučili da suspenduju sve ruske timove, kako reprezentativne, tako i klupske, od učestvovanja u takmičenjima pod njihovom organizacijom do daljeg. Ove odluke usvojio je Biro saveta FIFA i Izvršna komisija UEFA, što su najviša tela za donošenje odluka u ovim institucijama. Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i u potpunoj je solidarnosti sa svim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti, tako da fudbal opet može da bude faktor mira i jedinstva među narodima – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Ovo je potpuni udar na ruski sport. Ranije danas je Evroliga izbacila sve ruske klubove iz Evrolige i Evrokupa, dok je Međunarodni olimpijski komitet preporučio svim internacionalnim sportskim savezima da isključe ruske i beloruske sportiste, zvaničnike i timove sa međunarodnih takmičenja, gde god je moguće.

To je otvorilo vrata ovoj skandaloznoj odluci i da isključe Rusiju sa Svetskog prvenstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike