Trener Rendžersa i dalje pod utiskom: Uporedio Dortmund i Zvezdu - radi se o jakom timu

25.02.2022

16:53

0

Prvi susret ovih ekipa igraće se 10. marta u Glazgovu

Trener Rendžersa i dalje pod utiskom: Uporedio Dortmund i Zvezdu - radi se o jakom timu
AP17256755550600 - Copyright AP photo

Voljom današnjeg žreba, Crvena zvezda će u osmini finala Lige Evrope igrati sa Glazgov Rendžersima.

Škotska ekipa je u prethodnoj rundi izbacila Borusiju iz Dormunda, a trener Rendžersa Đovani van Bronkorst ceni kvalitet narednog rivala.

Ipak, najpre je pričao uzoravo o pobedi nad "Milionerima", koje su sa 4:2 savladali u Dortmundu, dok je sinoć u Glazgovu bilo 2:2.

- Bilo je izuzetno, da li ste videli atmosferu, to je veliki remi protiv Dortmunda. Kada se osvrnete na obe utakmice mislim da smo bili odlični. Znali smo da će biti teško, ali mislim da smo imali vrlo dobre trenutke na oba meča. Takođe i trenutke u kojima smo morali dobro da se pomučimo. Na kraju, mislkim da je ovo istorijsko slavlje protiv jednog od velikih evropskih timova. Nastup koji smo prikazali je bio na visokom nivou - naveo je Van Bronkorst.

Što se tiče osmine finala, prvi meč će biti odigran u Škotskoj, 10. marta, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

- Slavlje nad Dortmundom će nam doneti samopouzdanje jer smo se takmičili sa jednim od najboljih i prošli dalje. Crvena zvezda je bila prva u svojoj grupi, što znači da se radi o jakom timu. Pažljivo ćemo pripremiti našu ekipu i kao uvek im dati što više informacija, kako bismo uspeli da prođemo u narednu rundu takmičenja. Uvek morate da pokažete svoje ambicije bez obzira na to protiv koga igrate. Morate da imate veru. To smo pokazali u utakmicama koje smo igrali protiv Dortmunda. Znate koliko evropski mečevi mogu da budu posebni za Rendžers. Imao sam iskustvo kao igrač, sada ga imam kao menadžer. To su uspomene koje ćete poneti sa sobom za ceo život. Želite da osetite ovakve trenutke i kao trener i kao igrač. Takođe, i kao navijač. Atmosfera na Ajbroksu je sinoć bila fanstastična. Za moje igrače je bitno da se takmiče u ovakvom ambijentu i siguran sam da će i na utakmici protiv Crvene zvezde biti isto.

Na kraju, Van Bronkorst je napomenuo da će od svojih igrača tražiti da kvalitet partija sa evropskih mečeva, prenesu i na utakmice u domaćem prvenstvu.

- Naravno, želite da igrate utakmice na ovakav način u svakoj utakmici u kojoj igramo. Sada se vraćamo domaćoj ligi, a sebi ne možemo da dozvolimo još jedan gubitak bodova. Moramo da imamo isti nivo igre. Juče smo stvorili dobre šanse za postizanje golova, dali smo dva i to nam je cilj i u nedelju. Na kraju, moramo da osvojimo tri boda - poručio je trener Rendžersa.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike