EKSKLUZIVNO Apel "grobarima" od legende iz Holandije: Bolje je pomoći samohranoj majci sa 11 dece nego finansirati UEFA!

25.02.2022

16:31

0

Željko Petrović za 24sedam kaže da živimo zlatno doba srpskog fudbala

EKSKLUZIVNO Apel "grobarima" od legende iz Holandije: Bolje je pomoći samohranoj majci sa 11 dece nego finansirati UEFA!
željko petrović profimedia-0645610773-1 - Copyright Profimedia

Bivši trener reprezentacije Srbije Željko Petrović prošle godine u januaru "izašao" je iz ugovora sa Fejenordom da bi sprečio ispadanje Viljema II iz holandske elite, pa se zato teško može pronaći bolji sagovornik od njega na temu kvaliteta ekipe iz Roterdama.

Petrović naglašava da Srbija živi zlatno doba klupskog i reprezentativnog fudbala i da prave stvari mogu tek doći.

- Svaka čast Partizanu! Napravili su odličnu ekipu sa Aleksandrom Stanojevićem, sve što su dosad uradili zaslužuje poštovanje svih nas koji to pratimo, a posebno navijača. Ne treba stati na ovome! Baš naprotiv! Protiv Fejenorda treba još jače da zagrizu i probaju da ih izbace. To bi značilo mladim igračima i, još više, klubu. Znate koje bi cene dostigli fudbaleri? Ono što je na početku sezone vredelo 2.000.000 evra, koštaće 10.000.000 evra! Kada klub stane na noge biće u stanju da odbija deset miliona i da čeka jače ponude. Dinamo je postao moćan kada je došao u poziciju da se zahvaljuje na prvu ponudu i da čeka one od 20 miliona - kaže Željko Petrović za 24sedam.

MN Press
Dik Advokat i Željko Petrović

Izbacivanje kluba iz Roterdama neće biti jednostavan zadatak za crno-bele.

- Video sam da je u žrebu Partizan mogao ili na AZ ili na Fejenord. Isto je to, nema velike razlike. Ko god da je došao, Partizan će morati da se spremi na jak presing tokom svih 90 minuta. Oni su ekipa za respekt, nisu to igrači za vrhunske timove, ali rade za saigrače, vredni su. Taj Til, recimo, igrao je pre za AZ, "spakovao" je već 13 golova. Sinistera je najopasniji, igra po levoj strani. Kada sam ja bio u klubu, izlazio je iz teške povrede i sada se potpuno oporavio, i veoma je neugodan. Šteta za Partizan i Rikarda što je dobio onaj crveni karton! Nije ga zaslužio, ali sada je kasno da se žalimo na sudiju.

Petrović naglašava navijački deo ove fudbalske priče i poziva navijače Partizana da budu pametni.

- Dajte da ovaj put budemo pametni. Gledao sam ovo sa Spartom kako se sve lepo završilo, neka tako bude i protiv Fejenorda. Nemojte da nas kažnjavaju, da štetu pravimo sebi. Ako imamo viška novca, pa zar nije bolje dati ga samohranoj majci sa jedanaestoro dece nego da finansiramo UEFA i FIFA? Ljudi, pa oni se obogatiše od naših kazni. To vam je kao da šerpu vode bacate u okean! Imaju oni mnogo i bez naših para, a mi možemo pametnije da ih potrošimo od naplate za kazne. Sve nam ide u pozitivnom smeru, pa da iskoristimo to da budemo još bolji. Partizan i Zvezda su napravili istorijski uspeh, baš kao i reprezentacija. Pogledajte koliko još država ima dva predstavnika u Ligi šampiona, ko ih ima toliko sada u takmičenjima?! Svaka im čast!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike