Na JNA je stiglo strogo naređenje, koje će svi slepo slušati!

22.02.2022

10:13

0

Čeka nas najvažnija utakmica srpskog fudbala i svi se spremaju na svoj način

Na JNA je stiglo strogo naređenje, koje će svi slepo slušati!
partizanradnkg98 - Copyright MN Press

Srbija se polako sprema za svoj najveći sportski događaj – fudbalski večiti derbi. Ovaj predstojeći, 166. po redu, ima poseban značaj, a mnogi ga već nazivaju ključnom utakmicom u sezoni.

Razlog je vrlo prost: Partizan ima pet bodova više i eventualna pobeda bi mu praktično donela titulu. Jeste, duga je sezona, ali osam bodova prednosti za 13 kola posle toga je praktično nedostižna prednost u Superligi.

Sa druge strane, Crvena zvezda mora da pobedi i tako smanji prednost na dva boda, što bi je dovelo do toga da ne zavisi više ni od koga drugog, jer bi još jednom pobedom, u plej-ofu, mogla do prve pozicije.

Oba rivala su imala uspešan vikend. Prvo je Zvezda, uz ne malo muke, u Novom Sadu pobedila Proleter 2:1, kada je Milan Pavkov došao u spas u pravi čas. Posle toga je Partizan pobedio Radnički 1923 2:0. Oba gola je dao u drugom poluvremenu, ali je drugo donelo razloge za brigu treneru Aleksandru Stanojeviću, što je rekao i posle meča.

Interesovanje je ogromno, prvog dana prodaje "otišlo" je 20.000 karata, a javnost pomno upija sve moguće informacije o predstojećem derbiju.

Ipak, protok tih informacija biće prilično ograničen, bar do petka i bar što se tiče jedne strane.

Partizan, naime, u četvrtak igra protiv Sparte u Ligi konferencija, tako da se ekipa potpuno "zatvorila" i fokusirala na taj meč. Jeste u Pragu pobedila 1:0, jeste Stanojević više puta isticao da je domaća titula apsolutni prioritet, ali ne treba to nikoga da zavara: crno-beli su apsolutno koncentrisani na evropski meč.

U tom smislu se i klub potpuno zatvorio. Sutra će održati konferenciju za novinare povodom tog meča, ali svaka priča o derbiju je zabranjena u klubu. Naravno, novinari mogu da pitaju, ali odgovor neće dobiti, kako smo saznali u klubu.

Štaviše, do petka iz Partizana ne bi trebalo da izađe nijedno jedino slovo o derbiju.

Za javnost je možda i loše, ali za ekipu je ovo pravi potez. Uostalom, navijačima crno-belih će sigurno biti važnija pobeda u derbiju (ili makar remi, ali to vam neće priznati), nego da imaju poneku izjavu više…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike