Zvezda pobedila, a sporni su bili i penal Proletera i gol Pavkova! Sudijski ekspert razrešio dilemu da li je neko oštećen (VIDEO)

21.02.2022

14:25

0

Autor: 24sedam

Gosti iz Beograda su dva puta vodili i na kraju slavili

Zvezda pobedila, a sporni su bili i penal Proletera i gol Pavkova! Sudijski ekspert razrešio dilemu da li je neko oštećen (VIDEO)
20220220dtProlCz39 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter u Novom Sadu, zahvaljujući golovima El Fardu Bena i Milana Pavkova. Gol je postigao i domaćin, ali u drugom poluvremenu. Međutim, bilo je prilike da Novosađani povedu već u 15. minutu. Šansu sa bele tačke nije iskoristio Nikola Ninković, a pre toga penal je skrivio Kristijano Pičini.

O ovom detalju, ali i drugim sudijskim odlukama u meču na "Karađorđu" pričao je stručni konsultant za suđenje, Zdravko Jokić.

- Ovde vidimo da je igrač Zvezde imao kontakt sa leđa. Pritiskao je nadlakticom protivnika kada je lopta išla u njegov igrajući prostor, a sudija je bio u dobrom položaju. Krenuo je nadlakticom na vrat i glavu igrača Proletera. Mislim da je sudija ispravno dosudio jedanaesterac - kazao je Jokić za TV Arena sport.

Zatim se osvrnuo na situaciju kada su gosti tražili penal zbog igranja rukom.

- Ruka je bila uz telo. Distanca je bila kratka, igrač je držao ruku uz telo i nije bilo namere. Ne ide mu ruka prema lopti i ne želi da igra. Ali ni igrači ne znaju sva pravila, pa misle da je svako igranje rukom za penal. A i pravila se svake godine menjaju, posebno kada je reč o igranju rukom.

Meč na stadionu "Karađorđe" je rešio Milan Pavkov, a sporno je bilo da li je visoki napadač pre toga napravio prekršaj. 

- Ovde igrač Proletera drži Pavkova u prvoj fazi. Pavkov je ispred njega i uspeva da se otrgne. Protivnik njega pokušava da zadrži. Bilo je sve u redu, a i niko od igrača Proletera nije reagovao na sudijsku odluku. U Engleskoj imate ekipe kada niko ne reaguje, ali shodno našem mentalitetu, mislim da bi se kod nas, sam igrač ili neko od saigrača bunio. Ovaj gol je ispravno postignut.

Pred kraj meča, Aleksandar Andrejević je isključen.

- U principu start sa leđa, sa strane ili spreda je ista kazna. U ovoj situaciji je start sa leđa. Ovde imamo ponovljen prekršaj. Naročito ovaj drugi. Bezobziran start, tako da je to ispravna odluka - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike