Spartinog trenera Vrbu muče povrede i kartoni, Stanojević ima čistu situaciju, ovo je njegov tim za Prag

16.02.2022

20:30

0

Mladi Popović je u sastavu nakon blažeg potresa mozga u Nišu

Spartinog trenera Vrbu muče povrede i kartoni, Stanojević ima čistu situaciju, ovo je njegov tim za Prag
PUT-PRAG (1) - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Na 24 sata od utakmice sa Partizanom u praškoj Sparti još nada tinja da će ministarstvo zdravlja Vlade Češke Republike dati dozvolu klubu da pusti u prodaju određen kontigent ulaznica kako bi ekipa imala veću podršku od 1.000 navijača, koliko prema sadašnjim propisima može da se nađe na tribinama stadiona Letna.

Restriktivne mere vladaju od novembra kada je počeo da se zahuktava jedan od talasa covid-19, ali će biti definitivno ukinute u petak, pa u Sparti veruju da bi izuzeće moglo da se dogodi par dana ranije od zvaničnog kraja i da ekipa dobije protiv crno-belih preko potrebnu podršku sa tribina.

Kako stvari stoje, Česima ovaj meč dolazi u nevreme. Iskusni Borek Dočkal nije stigao da se oporavi od povrede, što pravi problem domaćima u manevru, dok će na desnom beku najverovatnije trener Pavel Vrba morati da eksperimentiše sa štoperom.

Razlog za takvim rešenjem je suspenzija za Tomasa Visnera zbog kartona, a mladi Gabrijel nije spreman, pa je zato najbliži ovom mestu 32-godišnji štoper Ondrej Čelustka. Možda će Aleksandar Stanojević tražiti još neku slabu tačku češkom timu, ali ova se sama nameće u stvaranju pobedničke strategije i treba očekivati da će ovaj bok biti opterećen forsiranjem igre na Partizanovo levo krilo.

To je ujedno i najveća dilema u timu Partizana, ali iz potpuno drugačijeg razloga od Vrbinih. Jedno krilo biće Kvinsi Menig, dok će za drugu bočnu poziciju konkurisati sve bolji Nikola Terzić i nedovoljno spremni Lazar Marković.

Kada se ova dilema personalno reši, ostaje pitanje da li će Menig zaigrati na desnoj strani, jer je najveći deo golova i asistencija došao baš sa te strane, ili će ostati levo, zbog čega je doveden iz Tventea.

Za očekivati je da Partizan započne meč u ovom sastavu:

Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Menig, Natho, Marković - Rikardo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike